Home » Știință » A fost descoperită „centrala de control” a îmbătrânirii

A fost descoperită „centrala de control” a îmbătrânirii

Publicat: 31.07.2017
A fost descoperită „centrala de control” a îmbătrânirii
Aşa-zisa „centrală de control” a îmbătrânirii a fost descoperită de cercetătorii de la Einstein College of Medicine. Este vorba despre celulele stem prezente în hipotalamus, care gestionează viteza procesului de îmbătrânire.
Potrivit revistei „Scienze Notizie”, studiul a examinat un eşantion de şoareci şi ar putea reprezenta un pas important pentru a definitiva noi strategii pentru combaterea patologiilor vârstei, prelungind durata vieţii, notează Rador
 
Hipotalamusul este deja cunoscut pentru activitatea sa de control asupra creşterii, dezvotării şi metabolismului. Procesul de îmbătrânire este controlat, în special, de un mic grup de celule stem neurale adulte, cunoscute că sunt responsabile şi de crearea de noi neuroni cerebrali.
 
Practic, studiul arată cum cantitatea de celule stem neurale prezente în hipotalamus scad în mod natural de-a lungul anilor, o scădere cale grăbeştee procesul de îmbătrânire. Impactul pierderii este unul ireversibil, subliniază profesorul în farmacologie moleculară şi autor al studiului, Dongsheng Cai. Prin intermediul reconstruirii celulelor stem sau pur şi simplu ale moleculelor care se produc, ar putea fi posibilă scăderea sau chiar inversarea mai multor aspecte ale îmbătrânirii corpului uman.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase