Home » Stiinta » Vrei să mănânci bacon şi să rămâi în acelaşi timp sănătos? Savanţii au creat porcii care nu se îngraşă

Vrei să mănânci bacon şi să rămâi în acelaşi timp sănătos? Savanţii au creat porcii care nu se îngraşă

Alexandru Voiculescu 10.30.2017
Un grup de savanţi chinezi au modificat cu succes genele porcilor pentru a crea o nouă rasă mai slabă. Aceştia au cu un sfert mai puţină masă decât porcii normali.

Porcii cu o carne mai săracă în grăsimi au fost creaţi cu ajutorul tehnicii revoluţionare de editare genetică numită CRISPR, care poate fi programată să introducă noi informaţii genetice într-un loc ales de cercetători, scrie Live Science.

Pentru a reduce cantitatea ţesutului adipos, cercetătorii au introdus o genă în embrionii de porci care duce la producerea unei proteine care ajută mamiferele să rămână calde în temperaturi scăzute, prin arderea de grăsime mai eficient. Porcii, întrucât provin de la tropice, şi-au pierdut această proteină în istoria evoluţiei.

Aceşti embrioni au fost implantaţi în 13 femele, născându-se în total 12 porci. Cercetătorii au observat că aceştia îşi pot regla temperatura corpului în condiţii de frig, spre deosebire de porcii normali.

Acesta a fost şi motivul principal pentru studiu: reglarea temperaturii ajută puii de porc să supravieţuiască iernilor vitrege. Metodele fermierilor de până acum includeau utilizarea radiatoarelor şi lămpilor de căldură, dar acestea erau ineficiente.

Nu se ştie dacă astfel de porci vor ajunge şi în Europa, inclusiv în România, întrucât legislaţia este diferită faţă de cea din China.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Metoda CRISPR, ”tehnologia incredibilă ”care modifică genele în doar câteva săptămâni, a fost testată, pentru prima oară, pe oameni. Ce vor să facă americanii

Savanţii au dezvoltat o metodă inedită prin care pot edita gene în creierul uman

O nouă revoluţie în genetică schimbă viaţa pe Pământ pentru totdeauna. ”Acum putem controla evoluţia umană”

Marea Britanie a dat liber, în PREMIERĂ mondială, la modificarea genetică a embrionilor umani