Home » Știință » Descoperirea uimitoare a astronomilor: Universul cunoscut de om s-a îmbogăţit cu şapte radiogalaxii gigantice

Descoperirea uimitoare a astronomilor: Universul cunoscut de om s-a îmbogăţit cu şapte radiogalaxii gigantice

Descoperirea uimitoare a astronomilor: Universul cunoscut de om s-a îmbogăţit cu şapte radiogalaxii gigantice
Publicat: 12.11.2017
Un grup de astronomi din Mexic au relatat interceptarea a şapte surse radio extragalactice, fiind vorba de radiogalaxii gigantice (GRG - giant radio galaxy). Acestea au fost găsite prin inspectarea vizuală a imaginii radio furnizată de două studii astronomice.

GRG-urile sunt obiecte rare care apar în zone cu densitate scăzută şi sunt extrem de importante pentru cercetători în studierea formării şi evoluţiei susrselor radio, scrie phys.org.

În urma studiilor efectuate de Jonatan Renteira Macario, de la Universitatea Autonomă din Zacatecas, şi Heinz Andernach, de la Universitatea din Guanajuato, care au cuprins analizarea a mai mult de 2.000 de trăsături, s-a ajuns la concluzia că acestea sunt radiogalaxii. Mai mult decât atât, este vorba de şapte astfel de entităţi cosmice. 

Descoperirea a putut avea loc întrucât cercetătorii au avut la dispoziţie două studii de amploarea care acoperă porţiuni însemnate din cer.

Cea mai mare dintre are o întindere de 8,44 de milioane de ani lumină, fiind una dintre cele mai mari galaxii din categoria ei de GRG-uri, iar cea mai mică are un diametru de 3,35 de milioane de ani, tot mult mai mult decât Calea Lactee, care are doar 100.000 de ani lumină în diametru.

Cercetătorii au mai declarat şi că descoperirea demonstrează că inspecţia vizuală a imaginilor radio este o metodă de succes pentru găsirea de noi GRG-uri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Universul are mult mai multe galaxii decât ne-am fi gândit vreodată! Numărul acestora este impresionant

Cele mai batrane galaxii din Univers

20 de lucruri uimitoare despre galaxii

Cum s-au format galaxiile? O descoperire fascinantă rescrie teoriile curente

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase