Home » Știință » Te dor articulaţiile pentru că e nor? Un grup de cercetători infirmă această teorie, după ce a analizat 1,5 milioane de oameni

Te dor articulaţiile pentru că e nor? Un grup de cercetători infirmă această teorie, după ce a analizat 1,5 milioane de oameni

Te dor articulaţiile pentru că e nor? Un grup de cercetători infirmă această teorie, după ce a analizat 1,5 milioane de oameni
Publicat: 18.12.2017
Studiul a analizat datele obţinute de la 1,5 milioane de americani de 65 de ani sau mai bătrâni, care au ajuns la doctor în urma durerilor de articulaţii. Acestea au fost corelate cu datele de la National Oceanic and Atmospheric Administration.

Cercetătorii au găsit că, dintre cele peste 11 milioane de vizite la spital per total, procentajul vizitelor pentru dureri de spate şi articulaţii este aproape similar în zilele ploioase (6,35%) cu cel din zilele cu soare (6,39%), scrie Live Science.

Deşi este dificil să programezi o vizită în aceeaşi zi când apare durerea, cercetătorii au dorit să vadă dacă aceste vizite la doctor sunt asociate cu vremea cu o săptămână înainte. Din nou, nu au găsit nicio legătură.

„Indiferent cum analizam datele, nu am găsim nicio corelaţie între ploaie şi vizitele la medic pentru dureri de articulaţii şi de spate”, a precizat Anupam Jena, autor principal al studiului de la Harvard Medical School.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical BMj, într-o ediţie specială de sărbători unde sunt publicate articole mai puţin tehnice.

Descoperirile confirmă un studiu anterior efectuat de un grup de cercetători din Australia, care nu au găsit nicio legătură între vreme şi durerile de lombari sau genunchi.

Totuşi, cercetătorii susţin că studiul lor nu include informaţie cu privire la severitatea durerii sau utilizarea analgezicelor, care pot afecta rezultatele. Aşadar, este nevoie de un studiu mai amplu cu informaţii mai detaliate care să examineze posibila legătură.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Durerile de spate: ce facem şi ce ar trebui, de fapt, să facem?

Gelul “minune” care repara articulatiile

De ce ne trosneşte gâtul? Dar degetele? Un specialist dezvăluie cauzele fenomenului

Chiar putem prezice vremea pe baza durerilor de la încheieturi?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase