Home » Știință » Structura stranie descoperită în centrul galaxiei îi intrigă pe specialişti

Structura stranie descoperită în centrul galaxiei îi intrigă pe specialişti

Publicat: 26.12.2017
Structura stranie descoperită în centrul galaxiei îi intrigă pe specialişti
Astronomii au putut realiza una dintre cele mai clare imagini ale unei ''panglici'' cu o lungime de 2,3 ani lumină aflată în jurul unei găuri negre supermasive din centrul Căii Lactee

Structura a fost descoperită în 2012, dar noua imagine dezvăluie o imagine mult mai clară a acesteia. Science Alert notează că, până în prezent, specialiştii nu au reuşit să găsească un răspuns solid care să explice fenomenul.

Imaginea a fost realizată de cercetători cu ajutorul datelor din cadrul National Radio Astronomy Observatory’s (NRAO).

”Una dintre părţile interesante ale ştiinţei sunt misterele care sunt greu de rezolvat. Deşi nu avem până în prezent un răspuns cu privire la aceasta. Rezultatele preliminarii îi impulsionează pe astronomi să construiască telescoape mai performante,” a declarat astronomul Jun-Hui Zhao din cadrul Centrului pentru Astrofizică Harvard.

Descoperirea unor astfel de structuri de gaz sau particule în anumite regiuni ale spaţiului nu este neobişnuită, însă originile lor rămân încă un mister.

Iniţial, specialiştii au considerat că principala sursă sunt câmpurile magnetice ale Căii Lactee, însă în timp au fost descoperite mult mai multe filamente, aşadar ipoteza a fost informată rapid. Însă una dintre ipotezele favorite fiind cea că structura este formată din particule eliberate de supergaura neagră Sagitarius A. Activitatea din interiorul găurii negre creează un câmp magnetic ce acţionează sub forma unui accelerator de particule. Aşadar, ciocnirea dintre particule ar putea explica existenţa structurii.

O altă ipoteză se referă la existenţa unei ”coarde cosmice”. Acestea se formează între diferite părţi ale unui vid în timp ce spaţiul se extinde. Specialiştii le consideră ”crăpături” ale Universului atunci când acesta se extinde.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum s-au format galaxiile? O descoperire fascinantă rescrie teoriile curente

Străluceşte cu puterea a 300 de trilioane de stele ca Soarele. Fenomenul ciudat care va schimba modul în care înţelegem Universul

Savanţii pot demonstra falsitatea teoriei lui Einstein odată cu descoperirea unei găuri negre supermasive

Galaxiile masive s-au format mult mai devreme decât se credea anterior

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase