Home » Știință » Fenomenul rar descoperit de specialişti în ionosfera Pământului după eclipsa totală de Soare din 2017

Fenomenul rar descoperit de specialişti în ionosfera Pământului după eclipsa totală de Soare din 2017

Fenomenul rar descoperit de specialişti în ionosfera Pământului după eclipsa totală de Soare din 2017
Publicat: 31.12.2017
Eclipsa totală de Soare din august 2017 a lăsat urme în atmosfera superioară a planetei, asemănător modului în care o navă lasă urme atunci când se mişcă prin apă. Fenomenul a fost teoretizat anterior, însă nu a fost niciodată detectat.

Cercetătorii din cadrul Universităţilor din Massachusetts şi Tromso din Norvegia au descoperit existenţa unor unde în ionisfera planetei. Undele au fost analizate prin intermediul sateliţilor dispuşi de-a lungul Statelor Unite ale Americii, informează Newsweek

Atunci când Luna a trecut prin faţa Soarelui a blocat temporar lumina, cât şi căldura acestuia.  În timp ce Luna s-a deplasat prin dreptul Soarelui a dus la producerea unei unde arcuite. Deşi fenomenul a fost discutat de specialişti anterior, eclipsa totală din 2017 a fost momentul prielnic pentru studierea acestuia. ”Am încercat să descoperim acest fenomen, dar nu am crezut niciodată că îl vom putea observa,” a declarat Shun-Rong Zhang din cadrul Observatorului Haystack. 

Furtunile geomagnetice pot distruge sistemele de sateliţi, cât şi sistem electric de pe Pământ. Însă, specialiştii afirmă că undele arcuite nu reprezintă un pericol, fiind o oportunitate sigură de cercetare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase