Home » Știință » Persoanele cu implanturi mamare se supun unui risc crescut de apariţie a cencerului

Persoanele cu implanturi mamare se supun unui risc crescut de apariţie a cencerului

Persoanele cu implanturi mamare se supun unui risc crescut de apariţie a cencerului
Publicat: 23.01.2018
Implanturile mamare sunt asociate unui risc crescut de apariţie a unei forme rare de cancer, potrivit unui studiu recent publicat în revista JAMA Oncology. Chiar dacă această problemă era cunoscută de aproape două decenii, acesta este cea mai amplă cercetare care arată legătura dintre implanturile mamare şi limfom.

Potrivit studiului, implantul poate atrage după sine un răspuns de natură inflamatorie. Mai mult, diferite specii de bacterii ar putea apărea pe suprafaţa implantului, iar anumite femei ar putea fi predispuse dezvoltării acestui tip de cancer după un implant mamar.  

Intervenţiile estetice de la nivelul sânului sunt asociate cu un risc de 421 de ori mai mare de apariţie a limfomului anaplastic cu celule mari. Totuşi, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că aceste cifre nu sunt pe atât de înspăimântătoare precum par. Medicul Daphne de Jong, de la Centrul Medical Universitar VU, arată că dacă 7.000 de femei ar face operaţii estetice la nivelul sânilor, doar una dintre ele ar fi diagnosticată cu acest tip de cancer. 

Creşterea cu până la 421 de ori a riscului de apariţie a cancerului este aferentă riscului relativ, în timp ce un caz la 7.000 de operaţii este riscul absolut. 

Această diferenţă apare din cauza faptului că limfomul anaplasti cu celule mari este o afecţiune extrem de rară. Exemplul dat de specialişti este acela că doar 4,3% dintre cancerele diagnosticate în Statele Unite se încadrează în această categorie, potrivit Institutului Naţional pentru Cancer. 

Citeşte continuarea pe Gândul

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase