Home » Știință » Eşecul ce a oferit omenirii una dintre cele mai UIMITOARE imagini din spaţiu

Eşecul ce a oferit omenirii una dintre cele mai UIMITOARE imagini din spaţiu

Publicat: 07.02.2018
Cu o putere incredibilă a propulsoarelor, cea mai puternică rachetă din lume a fost lansată cu succes din Florida. La bordul Falcon Heavy a fost amplasat un vehicul Tesla Roadster în interiorul căruia se află manechinul ''Starman'' ce poartă un costum de astronaut funcţional realizat de companie.

Iniţial, atât Starman cât şi automobilul Tesla trebuiau să călătorească 400 de milioane de kilometri către Marte. Însă contorm Mail Online, Musk a admis că maşina a fost eliberată mai devreme deoarece unul dintre propulsoarele lui Falcon Heavy a fost aprins pentru o perioadă prea lungă. 

În ciuda eşecului de a amplasa maşina pe orbita Planetei Roşii, Musk a declarat că misiunea ”amuzantă şi prostească” a fost un succes deoarece ”va entuziasma oamenii din întreaga lume”. Parţial principalul scop al lui Musk a fost atins în urma lansării rachetei.

Sursa: SpaceX

Din cauza radiaţiilor cosmice maşina se va degrada în următoarele milioane de ani, însă scaunul din piele şi plastic se va dezintegra în următorul an. Întregul eşec de a trimite maşina pe Marte a oferit însă omenirii unele dintre cele mai uimitoare imagini din spaţiu

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase