Home » Știință » CM 2018: Fanii fotbalului sunt o adevărată forţă a naturii. Suporterii echipei naţionale a Mexicului au produs un mic cutremur după victoria ţării împotriva Germaniei

CM 2018: Fanii fotbalului sunt o adevărată forţă a naturii. Suporterii echipei naţionale a Mexicului au produs un mic cutremur după victoria ţării împotriva Germaniei

CM 2018: Fanii fotbalului sunt o adevărată forţă a naturii. Suporterii echipei naţionale a Mexicului au produs un mic cutremur după victoria ţării împotriva Germaniei
Publicat: 20.06.2018
Seismologii din Mexico City au confirmat că fanii mexicani ai fotbalului sunt o adevărată forţă a naturii. În timpul golului din Cupa Mondială al mexicanilor împotriva Germaniei, fanii acestei naţionale au provocat un mic seism.

La ora locală 10:35 a.m., sâmbăta trecută, instrumentele de detectare a seismelor din capitala Mexicului au înregistrat un mic cutremur. Conform Institute of Geologic and Atmospheric Investigations din Mexic, cutremurul cu „origini artificiale”, a fost provocat de sărbătorirea golului câştigător al echipei naţionale a Mexicului din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2018. 

Desigur, vibraţia produsă de echipă nu a provocat mişcări ale plăcilor tectonice, ci un seism „artificial” ce nu a fost resimţit de ceilalţi locuitori ai oraşului, ci a fost înregistrat doar de seismografe. Conform Live Science, principala cauză a seismului a fost „sărbătorirea de către un grup mare de persoane”, ca dovadă fiind cei peste 75.000 de suporteri ce au sărbătorit în piaţa centrală a capitalei după meciul de fotbal din cadrul Campionatului Mondial de Fotbal 2018. 

Deşi incidentul pare straniu, cât şi amuzant, nu este atât de rar.Unul dintre cele mai mari incidente de acest fel a avut loc în 2011, când fanii echipei de fotbal Seattle Seahawks au produs un cutremur cu magnitudine de 2.0 grade pe scala Richter. 

Următorul meci al Mexicului la CM 2018 va avea loc sâmbătă, 23 iunie, împotriva Coreei de Sud şi rămâne de văzut dacă şi atunci pământul se va cutremura.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase