Home » Știință » SUA vrea să proiecteze roboţi de dimensiunea insectelor, pentru misiunile de salvare – FOTO

SUA vrea să proiecteze roboţi de dimensiunea insectelor, pentru misiunile de salvare – FOTO

Publicat: 27.07.2018
Agenţia guvernamentală DARPA din SUA a anunţat recent lansarea unui nou program numit SHRIMP prin care sunt dezvoltate şi demonstrate capacităţile unor roboţi extrem de mici ce vor fi utilizaţi în cazul dezastrelor naturale sau în situaţii critice.

Programul dezvoltă „roboţi la scala insectelor” pentru misiuni în caz de dezastru. Conform TechXplore, roboţii gigantici sunt eficienţi în cazul actelor eroice, dar roboţii-insectă sunt cei care pot realiza misiuni de căutare şi salvare. 

Eclipsa de Lună din 27 iulie, vizibilă din România. Tot ce trebuie să ştii despre cea mai lungă eclipsă totală din acest secol

Specialiştii susţin că cea mai dificilă parte este proiectarea componentelor interne, inclusiv cele de alimentare. Mărimea, greutatea şi puterea sunt cele trei provocări ce atrag atenţia agenţiei. Dintre acestea, autonomia roboţiilor este cea mai importantă, spune Evan Ackerman din cadrul IEEE Spectrum. 

Sursa: DARPA

„Cel mai dificil este crearea unor surse de alimentare compacte sau a unor convertoare ce pot suporta voltajul mare”, scrie DARPA. Astfel, pentru a putea crea micro-roboţii, DARPA a creat o competiţie în două etape, una pentru realizarea acumulatoarelor, şi cea pentru realizarea totală a roboţilor. Sistemele robotice trebuie să aibă mai puţin de un gram şi să încapă printr-un centimetru cub. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase