Home » Știință » Armele cu microunde ar fi principala cauză a atacurilor asupra diplomaţilor americani din Cuba

Armele cu microunde ar fi principala cauză a atacurilor asupra diplomaţilor americani din Cuba

Armele cu microunde ar fi principala cauză a atacurilor asupra diplomaţilor americani din Cuba
Publicat: 04.09.2018
Medicii şi cercetătorii au ajuns la concluzia că armele cu microunde ar fi fost cele care au afectat diplomaţii americani aflaţi în Cuba, în urmă cu aproape un an de zile.

Victimele au afirmat că, în 24 septembrie 2017, au auzit un ţiuit puternic în timp ce se aflau în camera de hotel, urmate de simptome precum ameţeală, dureri severe de cap, oboseală, ameţeală, probleme în timpul somnului. Conform AFP o echipă de medici i-a examinat pe cei 21 de diplomaţi, însă nu au menţionat în cadrul raportului cauza ca fiind armele cu microunde

Însă principalul autor al studiului, Douglas Smith, director al Center for Brain Injury and Repair din cadrul Universităţii din Pennsylvania, a declarat recent pentru Times că armele cu microunde sunt considerate în prezent principala cauză, echipa de medici fiind sigură că diplomaţii au suferit răni cerebrale. 

„Toţi am fost relativ sceptici la început”, a declarat Smith. Până în prezent, nici Departatmentul de Stat sau FBI-ul nu au publicat un punct de vedere privind armele cu microunde ca fiind cauza principală. 

Armele cu microunde

Allan Frey a descoperit în 1960 că microudele sunt percepute de creier ca fiind sunete. Descoperirea sa a dus la apariţia unui nou domeniu de cercetare ce a dus în cele din urmă la exploatarea de către SUA şi URSS a utilizării lor pentru noi arme. 

Radiaţiile cu microunde sunt în general insesizabile de oameni, dar dacă sunt canalizate la o anumită frecvenţă pot fi absorbite de corpul uman, mai ales dacă este ţintită către o anumită zonă a craniului. Atunci când energia cu microunde se propagă prin creier declanşează o cantitate redusă de căldură. Deşi este relativ nedetectabilă, poate ”transmite o undă acustică de presiune către urechea internă”, afirmă James Lin, din cadrul Universităţii din Illinois.

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase