Home » Știință » Misterioasa Planetă 9 ar putea exista, însă este o problemă legată de detectarea ei

Misterioasa Planetă 9 ar putea exista, însă este o problemă legată de detectarea ei

Misterioasa Planetă 9 ar putea exista, însă este o problemă legată de detectarea ei
Publicat: 08.09.2018
Dovezile circumstanţiale sugerează existenţa Planetei 9, obiectul spaţial ipotetic despre care specialiştii cred că se află în regiunea exterioară a Sistemului Solar.

Tech Times scrie că existenţa acestei planete ar putea explica mişcările stranii ale obiectelor ce trec pe lângă Neptun. Din nefericire, până în prezent niciun telescop nu a putut observa planeta misterioasă. 

Astronomul din cadrul California Institute of Technology, Michael Brown, afirmă că există motive să credem în existenţa Planetei 9 chiar dacă este invizibilă observatoarelor din prezent. În 2016, Brown şi colegii săi au prezis că Planeta 9 are o greutate de cinci până la 20 de ori mai mare decât masa Pământului şi urmăreşte o orbită eliptică de până la 1.000 de ori mai mare decât distanţa dintre Pământ şi Soare

Planetele aflate la o distanţă de două ori mai mare de Soare decât Pământul par de 16 ori mai întunecate deoarece intensitatea razelor solare este diminuată. Aşadar, la o distanţă orbitală de 600 de unităţi astronomice, un obiect spaţial este 160.000 mai obscur decât Neptun ce orbitează la 30 de unităţi astronomice de Soare. 

În prezent, Brick şi echipa sa încearcă să observe planeta cu ajutorul telescopului Subaru din Hawaii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase