Home » Știință » Aplicaţie surprinzătoare a materialelor organice: pot fi folosite pentru a crea telefoane mobile deformabile

Aplicaţie surprinzătoare a materialelor organice: pot fi folosite pentru a crea telefoane mobile deformabile

Publicat: 10.10.2018
Aplicaţie surprinzătoare a materialelor organice: pot fi folosite pentru a crea telefoane mobile deformabile
Inginerii au inventat un semiconductor cu materiale organice şi anorganice care pot converti electricitatea în lumină într-un mod foarte eficient. De asemenea, sunt suficient de flexibile şi subţiri pentru a ajuta la crearea dispozitivelor deformabile.

Invenţia deschide drumul pentru o nouă generaţie de dispozitive electronice ultraperformante realizate din materiale organice care vor fi biodegradabile sau care pot fi uşor de reciclat, promiţând astfel reducerea substanţială a deşeurilor electronice, scrie Science Daily.

Componentul organic are o grosime de doar un atom şi este realizat din carbon şi oxigen. Acesta formează partea de semiconductor pe care echipa de la Australian National University au creat-o. Componentul anorganic are grosimea de circa doi atomi. Structura hibridă poate converti electricitatea în lumină într-un mod eficient şi poate fi folosită pentru ecranele telefoanelor mobile, a televizoarelor şi a altor dispozitive electronice.

„Pentru prima dată, am dezvoltat o componentă electronică ultrasubţire cu proprietăţi de semiconductor excelente care este un hibrid organic-anorganic. Este suficient de subţire şi flexibil pentru tehnologiile viitoare, precum telefoane mobile deformabile”, a precizat Larry Lu, conducătorul acestui proiect de la ANU Research School of Engineering.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Inovaţie tehnologică de proporţii: primul cip pentru computer fără semiconductori

Creaţie uimitoare a fizicienilor: primul dispozitiv care generează masă negativă

Producem atât de multă informaţie încât cercetătorii au dezvoltat o nouă metodă pentru a fi stocată în atomi

Cum ne vor lăsa computerele fără electricitate

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase