Home » Știință » Ochi pentru ochi şi creier pentru creier?! Un om a murit după ce a mâncat creier de veveriţă

Ochi pentru ochi şi creier pentru creier?! Un om a murit după ce a mâncat creier de veveriţă

Ochi pentru ochi şi creier pentru creier?! Un om a murit după ce a mâncat creier de veveriţă
Publicat: 17.10.2018
Un bărbat din New York s-a ales cu o boală de creier fatală şi extrem de rară după ce a mâncat creierul unei veveriţe, conform unui nou raport asupra cazului bărbatului.

În 2015, omul de 61 de ani a fost internat în spitalul din Rochester, New York, după ce a acuzat un declin în abilităţile sale de gândire şi în pierderea contactului cu realitatea. De asemenea, omul a pierdut capacitatea de a merge pe picioarele sale, scrie Live Science.

Analizele RMN au scos la iveală că putea fi vorba de o variantă de boală Creutzfeldt-Jakob (vCJD), o afecţiune degenerativă cauzată de o infecţie cu proteine numite prioni. Au fost raportate doar câteva sute de cazuri, fiind asociate cu consumul de carne de vită contaminată. În acest caz, maladia are denumirea de „boala vacii nebune”.

În acest caz, omul avea un alt obicei alimentar care ar fi dus la un risc crescut de vCJD. Familia sa a spus că îi plăcea să vâneze, spunând şi că a mâncat creier de veveriţă.

Tara Chen, autoarea acestui studiu care a fost prezentat pe 4 octombrie la IDWeek, a precizat că nu a tratat pacientul, întrucât boala nu are remediu sau tratament.

La nivel global, boala Creutzfeldt-Jakob afectează doar aproximativ unul dintr-un milion de oameni, conform NIH (National Institutes of Health). Este o afecţiune degenerativă care progresează rapid şi duce la deces într-un an de la diagnostic.

Boala apare în urma formei bizare a proteinei, care cauzează leziuni în creier.

Există trei tipuri de boala Creutzfeldt-Jakob: unul este moştenită, unul care apare în urma expunerii la ţesut contaminat din creier şi unul care apare „sporadic” şi nu pare să aibă o cauză genetică sau de mediu.

Tipul sporadic este cel mai des întâlnit, responsabil pentru 85% dintre toate cazurile.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Caz medical rar şi înfricoşător în Statele Unite: un bărbat a crezut că are o simplă băşică, dar acum are piciorul amputat şi a fost foarte aproape să-şi piardă viaţa

Caz extrem de rar care a şocat lumea medicală prin ciudăţenia lui: rectul unui om a căzut atunci când se afla la toaletă

Organismele noastre tratează dieta occidentală ca pe o infecţie extrem de periculoasă

Posibil remediu împotriva celebrelor amibe care consumă ţesutul creierului

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase