Home » Știință » Maşina Tesla, lansată de SpaceX în urmă cu nouă luni, a trecut de orbita planetei Marte

Maşina Tesla, lansată de SpaceX în urmă cu nouă luni, a trecut de orbita planetei Marte

Publicat: 07.11.2018
În ultimele nouă luni, maşina Tesla lansată de Elon Musk în spaţiu a străbătut mulţi kilometri. În prezent vehiculul a trecut de orbita lui Marte.

Maşina Tesla şi manechinul aflat la bordul său au fost lansate de către compania SpaceX la bordul unei rachete Falcon Heavy, scrie Space

„Locaţia actuală a lui Starman. Următoarea destinaţie graniţa universului”, a publicat compania pe Twitter alături de o diagramă în care poate fi observat că vehiculul a trecut de orbita lui Marte.

Credit foto: SpaceX/Twitter

Starman reprezintă o referinţă culturală, fiind titlul unui cântec din 1972, al lui David Bowie. Înainte de lansarea vehiculului, Musk a declarat că de la bordul său va fi difuzată melodia „Space Oddity” a aceluiaşi cântăreţ. Însă în cele din urmă Musk a optat pentru o altă melodie a lui Bowie, „Life on Mars”. Musk a declarat că a ales să lanseze maşlina Tesla şi pe Starman deoarece o altă încărcătură ar fi fost banală. Lansarea unui satelit sau a unei alte nave valoroase nu era o opţiune având în vedere riscurile unei lansări de probă. În 2091, vehiculul şi manechinul se vor afla la sute de mii de kilometri de planeta noastră, conform unui model de studiere a orbitei. 

Tot în acelaşi studiu, specialiştii au determinat că vehiculul se va prăbuşi fie pe Venus sau Pământ în următoarele zeci de milioane de ani. Ei susţin că sunt şanse de 6% ca maşina să lovescă Pământul  într-un milion de ani şi şanse de 2,5% să se prăbuşească pe Venus. 

Parcursul maşinii şi al manechinului poate fi urmărit pe whereisroadster.com

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase