Home » Știință » Nibiru, planeta care nu există

Nibiru, planeta care nu există

Publicat: 06.01.2019
Zvonurile privind sfârşitul lumii în 2012 au fost asociate calendarului mayaş. Una dintre cauzele populare ale acestui sfârşit, ce nu a avut loc, a fost Nibiru, o planetă despre care unele persoane afirmau că se va ciocni cu Pământul. În ciuda zvonurilor, nu există nicio dovadă ştiinţifică privind existenţa acestei planete.

Nibiru a fost asociată cu NASA de mai mulţi bloggeri. Conform Space, din cauza acestei asocieri, NASA a publicat o declaraţie oficială în 2012 în care demonta ciocnirea unei planete cu Pământul. Mai jos găsiţi adevăratele date ştiinţifice şi istorice privind această planetă ciudată, cu referinţe la un obiect real, numit cometa Elenin.

Mai precizăm că Nibiru a mai fost asociată şi cu o planetă care chiar ar putea exista în afara Sistemului Solar, Planeta Nouă.

Originile mitului planetei Nibiru

Foto arhivă

Povestea a apărut în 1976, când Zecharia Sitchin a scris cartea „The Twelfth Planet”, în care a utilizat propria traducere a cuneiformelor sumeriene pentru a identifica planeta Nibiru, ce ar fi realizat o orbită completă în jurul Soarelui o dată la 3.600 de ani. Câţiva ani mai târziu, Nancy Lieder, autoproclamată medium, anunţa că extratereştrii cu care ea a luat legătura au avertizat-o că Nibiru se va ciocni cu Pământul în 2003. După ce a trecut anul 2003, fără să aibă loc vreo ciocnire, data apocaliptică a fost mutată pentru 2012, fiind asociată de această dată calendarului mayaş.

Atunci când cometa Elenin a apărut în 2011, multe persoane s-au îngrijorat că aceasta era de fapt planeta Nibiru., deşi planetele şi cometele apar total diferit pe telescop. În loc să se ciocnească de planeta noastră, cometa s-a apropiat prea mult de Soare şi s-a rupt în mai multe bucăţi. Fragmentele rămase îşi vor continua călătoria către exteriorul sistemului nostru solar pentru următorii 12.000 de ani.

Dovezi ale existenţei lui Nibiru

Sursă-Pixabay

Susţinătorii planetei Nibiru vorbeau în 1984 despre existenţa unor surse de lumină infraroşie fără obiectul de la care proveneau. O planetă cu o orbită atât de excentrică ce ar avea nevoie de 3.600 de ani pentru pentru a realiza o orbită completă în jurul Soarelui ar crea o instabilitate în inteiorul sistemului nostru solar, vechi de 4,5 miliarde de ani. După doar câteva orbite, gravitaţia sa ar afecta-o pe cea a altor planete.

De asemenea, o planetă cu o astfel de orbită ar fi fost detectată cu uşurinţă dacă s-ar fi îndreptat către Pământ. Conform calculelor specialiştilor, până în aprilie 2012 aceasta ar fi fost mult mai luminoasă decât toate stelele de pe cer.

Planeta Nouă

Sursa-NASA

În ciuda informaţiilor propuse de specialişti, o planetă uriaşă s-ar putea ascunde în adâncurile din afara Sistemului Solar. Dovezile privind ipotetica „Planeta Nouă” apar tot mai des în ultima perioadă. Astronomi precum Mike Brown, Konstantin Batygin, Scott Sheppard şi Chad Trujilo au observat un grup ciudat în orbita unui mic obiect aflat după planeta Neptun. Principala explicaţie, spun specialiştii, se află la baza unui „perturbator” ce se află la mare distanţă de Soare.

Calculele sugerează că Planeta Nouă ar putea fi de 10 ori mai masivă decât Pământul şi orbita sa ar fi de 600 de ori mai îndepărtată faţă de Soare. Denumirea de Planeta Nouă vine de la faptul că, în cazul în care va fi descoperită, o va înlocui pe Pluto. Pitica Pluto şi-a pierdut titlul de planetă în 2006, însă mulţi specialişti susţin că Pluto este a noua planetă, aşadar pentru obiectul misterios, nedescoperit până acum, folosesc denumirea de Planeta X.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Misterioasa mostenire a sumerienilor

Dovada că Planeta X există? Astronomii au observat ceva ciudat dincolo de planeta Neptun (FOTO)

Savanţii îi ironizează pe adepţii teoriilor conspiraţiilor care susţin că Nibiru va aduce sfârşitul lumii

”O certitudine într-o lume incertă”? Ce stă la baza apariţiei multitudinii de teorii şi date ale apocalipsei

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase