Home » Știință » Anunţul cercetătorilor: O planetă din apropierea Pământului ar putea susţine viaţa primitivă

Anunţul cercetătorilor: O planetă din apropierea Pământului ar putea susţine viaţa primitivă

Anunţul cercetătorilor: O planetă din apropierea Pământului ar putea susţine viaţa primitivă
Publicat: 15.01.2019
O planetă apropiată de Pământ ar putea susţine viaţa primitivă, conform anunţului oamenilor de ştiinţă.

Planeta ce orbitează în jurul stelei Barnard, al doilea cel mai apropia sistem stelar de cel al nostru, este cunoscută ca fiind un super-Pământ şi ar avea potenţialul să susţină viaţa primitivă extraterestră, afirmă cercetătorii.

Conform Independent,  planeta are temperaturi extrem de scăzute de aproximativ -170 de grade Calsius, însă chiar şi aşa ar putea fi un loc cu potenţial habitabil dacă deţine un nucleul din fier şi nichel şi activitate geotermală.

Descoperirea a fost anunţată de astrofizicienii Edward Guinan şi Scott Engle, din cadrul Universităţii Villanova, în cadrul unei conferinţe ştiinţifice. Cercetătorii susţin că planeta Barnard b ar avea condiţii suprinzător de bune pentru susţinerea vieţii, mai ales prin prisma proceselor ce au loc în interiorul planetei.

„Căldura geotermală ar putea susţine apariţia > sub scoarţa planetei. Temperaturile de pe suprafaţa planetei Barnard b sunt similare cu cele de pe luna îngheţată a lui Jupiter, Europa”, a declarat Guinan.

Cercetătorii au anunţat descoperirea planetei Barnard b în luna noiembrie 2018, dar atunci a fost descrisă ca fiind o planetă ostilă oricărui tip de formă de viaţă. Însă ipoteza căldurii transmise din interiorul planetei ar putea face ca locul să fie habitabil.

Planeta are o masă de aproximativ trei ori mai mare decât cea a Pământului şi realizează o orbită completă în aproximativ 233 de zile.

Cercetătorii doresc să analizeze, în detaliu, planeta pentru a obţine noi informaţii despre „potenţialul de susţinere a vieţii, având în vedere condiţiile atmosferice şi de la sol”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Planeta Venus ar fi putut găzdui în trecut forme de viaţa

Sub scoarţa planetei Marte ar fi putut exista viaţă. Un studiu demonstrează că, în trecut, condiţiile erau favorabile

Safire şi rubine în cer. Astronomii au descoperit o nouă clasă de planete. ”Sunt total diferite”

De unde răsar extratereştrii: nu cumva Terra a „însămânţat” cu viaţă alte planete?

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase