Home » Știință » ”Camera tăcută” a Microsoft în care oamenii nu au putut sta mai mult de 45 de minute. Costă 1,5 milioane de dolari

”Camera tăcută” a Microsoft în care oamenii nu au putut sta mai mult de 45 de minute. Costă 1,5 milioane de dolari

Publicat: 05.03.2019
Dacă tânjeşti după linişte, aceasta este cea mai bună destinaţie. În campusul Redmond al Microsoft se află cel mai puţin zgomotos loc din lume. Camera este folosită de companie pentru multe proiecte, de la calibrarea căştilor la a face sunetul click-ului de la mouse să se audă perfect.

Totuşi, compania a aflat că încăperea anecoică este chiar mult prea lipsită de orice fel de zgomot pentru mulţi oameni, iar nimeni nu a putut petrece mai mult de 45 de minute în interior, scrie Daily Mail.

Cei care au intrat au relatat că s-au simţit tulburaţi de cât de tare îşi aud respiraţia şi gâlgâiturile stomacului. „Unii au intrat şi au ieşit doar după un minut”, a precizat Hundraj Gopal, inginer la Microsoft. „Oamenii nu pot face faţă, deprivarea de simţuri le afectează creierul”, a adăugat acesta.

Gopal a mai spus şi că recordul recunoscut de Cartea Recordurilor Guiness este scurt. „Este cel mai tăcut loc de pe planetă, iar cel mai mult timp petrecut a fost de 45 de minute”, a precizat acesta. „Doar camera costă 1,5 milioane de dolari, ceea ce arată cât de serioşi suntem când vine vorba de simţul auditiv”, a mai declarat Gopal. 

Camera anecoică este o încăpere mică, de doar 6,36 de metri în fiecare direcţie. Are rolul de a permite inginerilor să calibreze dispozitivele audio în condiţii perfecte. Este înconjurată de 6 straturi de beton, fiecare gros de câte 30 de centimetri.

Pereţii, podeaua şi tavanul sunt acoperite de spumă din fibră de sticlă care elimină orice ecou. De asemenea, are propria sa fundaţie pentru a fi separată de vibraţiile clădirii din care face parte.

Podeaua este din aceleaşi cabluri de oţel care opresc avioanele de vânătoare la aterizarea pe portavioane, aranjate într-o reţea.

„Camera blochează 120 de decibeli, astfel că dacă un motor cu reacţie este pornit afară, abia l-ai auzi”, a mai afirmat Gopal. „Lucrăm cu ingineri pentru tot de la click-urile mouse-ului la sunetul pe care laptop-ul îl face atunci când îl închizi, aceste sunete sunt foarte importante pentru noi”, a mai spus inginerul.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Noul sistem de operare pentru PC, creat de Microsoft

Microsoft va permite îndepărtarea mai multor aplicaţii preinstalate ale Windows 10

Microsoft anunţă că hackeri ruşi au atacat cibernetic organizaţii politice din Europa, inclusiv din România

Microsoft a anunţat că opreşte suportul pentru magazinul de aplicaţii din Windows 8

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase