Home » Știință » NASA a anunţat numele noii misuni spaţiale de pe Lună

NASA a anunţat numele noii misuni spaţiale de pe Lună

NASA a anunţat numele noii misuni spaţiale de pe Lună
Publicat: 17.05.2019
Noul program spaţial care va trimite în premieră o femeie pe suprafaţa Lunii va fi numit Artemis.

Oficialii agenţiei spaţiale nord-americane au dat publicităţii numele noii misiuni spaţiale care îşi propune să ducă pe suprafaţa Lunii un echipaj uman. Acesta va fi numit Artemis, conform Futurism.

Numele poate fi interpretat în mai multe chei. Dacă e să ne raportăm la mitologia greacă, Artemis reprezintă o zeitate selenară. Astfel se face trimitere atât la scopul noii misiuni, de a trimite un echipaj uman pe Lună, cât şi la faptul că NASA intenţionează ca acest echipaj să aibă cel puţin o femeie.

O altă interpretare, pornită de asemenea din mitologia greacă, face trimitere la Apollo, fratele zeiţei Artemis şi, mai important, numele misiunii care a dus primul echipaj pe suprafaţa Lunii în 1969.

Anunţul cu privire la numele noului program spaţial a venit la pachet cu anunţul creşterii finanţării pe care NASA o primeşte din partea Congresului Statelor Unite ale Americii. Astfel, agenţiei spaţiale i-au fost alocate 1,6 miliarde de dolari în plus pe lângă cele 21 de miliarde pe care le avea prinse în buget.

Experţii spun că, deşi bugetul poate părea foarte mare, trebuie să punem această sumă în perspectivă. Astfel, raportatat la creşterea inflaţiei, programul Apollo ar costa aproximativ 150 de miliarde de dolari. Iar costurile pe care NASA le apreciază pentru misiunea Artemis reprezintă dovada avansurilor tehnologice pe care agenţia le-a făcut de-a lungul timpului.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase