Home » Știință » Renunţarea la alcool ar putea avea efecte benefice pentru femei

Renunţarea la alcool ar putea avea efecte benefice pentru femei

Publicat: 12.07.2019
Un studiu recent susţine că renunţarea la alcool poate conduce la o stare mai bună de sănătate şi o stare mentală mai bună în cazul femeilor.

Un studiu efectuat în Hong Kong a ajuns la concluzia că un consum scăzut sau chiar renunţarea la alcool poate avea efecte pozitive asupra stării de sănătate fizice şi a stării mentale a femeilor, notează Medicalxpress.

„Multe studii recomandă un consum moderat de alcool ca parte a unei diete sănătoase”, explică Dr. Michael Ni de la Universitatea Hong Kong, Departamentul de Sănătate Publică.

Studiul desfăşurat de către dr. Xiaoxin Yao, dr. Michael Ni, dr. Herbert Pang şi alţi colegi de la Universitatea Hong Kong a avut un eşantion de 10.386 persoane, catalogaţi drept „nebăutori” sau „băutori moderaţi” de-a lungul perioadei dintre 2009 şi 2013. În ceea ce priveşte participanţii studiului din Hong Kong, cercetătorii au explicat că vârsta medie era de 49 de ani, în timp ce împărţirea pe genuri a fost 56% femei şi 44% bărbaţi.

 Datele obţinute de la subiecţi au fost comparate de către echipa din Hong Kong cu cele de la Studiul Epidemologic asupra Alcoolului şi a Condiţiilor conexe, National Epidemiologic Survey on Alcohol and Related Conditions, realizat în Statele Unite şi care avea un eşantion de 31.079 de subiecţi.

Aproximativ 88% dintre femei au fost încadrate în categoria non-băutorilor, abstinente sau care au renunţat la consumul alcoolului. Datele colectate de cercetători sugerează că în cazul femeilor care se încadrau în categoria băutorilor moderaţi şi care au renunţat la alcool în perioada studiului sugerează o îmbunătăţire a stării mentale în ambele studii.

„Previziunile arată că, la nivel global, consumul de alcool este în creştere, asta dacă nu sunt adoptate strategii eficiente pentru a împiedica asta”, explică dr. Ni. „Descoperirile noastre sugerează ca recomandările legate de consumul moderat să fie privite cu atenţie atunci când sugerează că ar putea efecte pozitive asupra calităţii vieţii”, a mai adăugat dr. Ni.

Citeşte şi:

Cele mai ciudate 25 moduri de a consuma alcool din lume. Moldova a intrat în top (INFOGRAFIC)

Cum e mai rău să bei alcool: puţin şi des sau rar şi mult?

Cum îţi schimbă ALCOOLUL creierul în funcţie de numărul de pahare pe care le bei

Ce se întâmplă în corpul nostru când bem alcool?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase