Home » Știință » Extaz printre specialişti! Primul robot care învinge într-o partidă jucători profesionişti de poker – VIDEO

Extaz printre specialişti! Primul robot care învinge într-o partidă jucători profesionişti de poker – VIDEO

Publicat: 14.07.2019
Extaz printre specialişti! Primul robot care învinge într-o partidă jucători profesionişti de poker – VIDEO
Prima formă de inteligenţă artificială care reuşeşte să învingă mai mulţi jucători profesionişti de poker într-o partidă îşi entuziasmează creatorii, arată platforma Nature, citat de Mediafax.

Victoria inteligenţei artificiale în faţa a cinci jucători de cărţi profesionişti ar apropia roboţii de momentul în care vor putea să rezolve probleme complicate din lumea reală.

Programul care se numeşte Pluribus a învins profesioniştii la Poker Texas Hold’em în şase jucători. Este pentru prima dată când o formă de inteligenţă artificială învinge mai mult de un jucător uman de elită.

“Faptul că am trecut de la doi la şase jucători nu pare esenţial, dar este mare lucru” spune Julian Togelius, de la Universitatea din New York University, specializat în jocuri şi IA. “Aspectul care priveşte mai mulţi jucători nu apare în alte jocuri pe care le studiem în prezent”.

Echipa care a construit Pluribus este responsabilă şi pentru Libratus, inteligenţa artificială care a învins porfesionişti la poker în doi.

Varianta îmbunătăţită a programului a reuşit după o partidă de 12 zile, în care a jucat peste 10.000 de mâini să învingă 15 dintre cei mai buni jucători.

Şi alte forme de inteligenţă artificială au câştigat jocuri cu profesionişti. Dar era vorba despre partide în care exista un singul câştigător şi un învins.

Teoria jocurilor a avut probleme cu scenariile în care era vorba despre mai mulţi jucători cu interese concurente, situaţii care seamănă cu momente din viaţa reală.

Rezolvând problema jocului de poker cu mai mult de doi jucători, Pluribus ar oferi o bază pentru ca viitoarele forme de inteligenţă artificială să abordeze probleme de acest fel, arată Brown. Aplicaţiile acoperă un teritoriu vast, de la negocieri automate, la detectarea fraudelor şi conducerea automată a maşinilor, arată un articol publicat de platforma Nature.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase