Ştiinţa este un proces continuu, iar cei care o practică se vor afla mereu într-un proces de formulare şi testare a ipotezelor propuse. Din păcate sau din fericire, nu toate ipotezele care sunt testate se dovedesc a fi viabile, experimentele respective dovedindu-se un eşec. Într-o situaţie asemănătoare se află oamenii de ştiinţă de la Imperial College London, un experiment proiectat de ei pentru detectarea materiei întunecate fiind declarat un eşec, notează Futurism.
Experimentul propus de către savanţii britanici a pornit de la ipoteza că materia întunecată acţionează într-o manieră opusă gravitaţiei: puternică în vid şi extrem de slabă în prezenţa materiei. Totuşi, din cauza faptului că oamenii de ştiinţă nu au identificat vreo modificare a comportamentului atomilor individuali, au fost nevoiţi să declare experimentul ca fiind eşuat.
În ciuda eşecului aparent, oamenii de ştiinţă au subliniat faptul că deşi nu au putut să îşi dovedească teoria, ei au reuşit să elimine toate modelele care leagă fizica nucleară de cosmologie în cazul materiei întunecate.
„Acest experiment care a legat fizica nucleară şi cosmologia ne-a permis să declarăm nule o clasă largă de modele explicatorii a naturii materiei întunecate”, a explicat Ed Copeland, expert în fizică teoretică şi unul dintre savanţii care a analizat datele produse de acest experiment.
Citeşte şi:
A fost descoperită materia întunecată, lipsă, din Univers
O nouă hartă a materiei întunecate poate schimba legile fundamentale ale fizicii