Home » Știință » Testul care stabilește cum trebuie tratată gonoreea

Testul care stabilește cum trebuie tratată gonoreea

Publicat: 19.08.2020
Testul care stabilește cum trebuie tratată gonoreea
Credit foto: Pixabay

Testul stabilește care pacienți vor răspunde cel mai bine la antibioticele administrate pe cale orală.

Gonoreea este una dintre bolile cu transmitere sexuală care poate fi tratată cu ajutorul antibioticelor. Oamenii de știință de la Universitatea California Los Angeles au dezvoltat un test care permite evaluare eficacității pe care administrarea antibioticelor pe cale orală îl va avea asupra pacienților, notează Medicalxpress.

„Gonoreea este una dintre cele mai frecvente infecții rezistente la medicamente la nivel mondial și devine din ce în ce mai greu de tratat. Metodele curente de tratament necesită o injecție de antibiotice, care este costisitoare și dureroasă”, explică dr. Jeffrey Klausner, autorul principal al studiului.

Cercetătorul mai adaugă: „Acest nou test ar putea face mai ușoară și mai sigură tratarea gonoreei cu diferite antibiotice, inclusiv o pilulă administrată pe cale orală […] Utilizarea unei pilule în loc de o injecție ar facilita tratarea mai rapidă a partenerilor sexuali ai pacienților cu infectați cu gonoree”.

O primă testare sistematică

Testul care aproximează eficiența antibioticelor împotriva unei tulpini agresive de gonoree este disponibil de trei ani, dar aceasta este prima dată în care acesta a fost testat pe oameni. Noul test oferă medicilor mai multe opțiuni pentru a trata infecția cu transmitere sexuală și ar putea contribui la încetinirea răspândirii gonoreei rezistente la medicamente, explică cercetătorii.

Capacitatea bacteriilor de a se schimba în timp în moduri care limitează sau elimină eficacitatea medicamentelor concepute pentru a le ucide a creat o problemă globală. Gonoreea s-a adaptat foarte bine și a dezvoltat o rezistență tot mai mare la toate antibioticele actuale. Datorită răspândirii gonoreei rezistente la multe medicamente, autoritățile din mai multe state au declarat-o una dintre primele cinci amenințări urgente la adresa sănătății publice.

Testul evaluează dacă tulpina cu care este infectat un pacient este afectată de către un antibiotic administrat pe cale orală numit ciprofloxacin. Autoritățile americane au oprit recomandarea acestui din cauza unor efecte adverse. Cu toate acestea, unele studii indică faptul că 70-80% dintre cazurile de gonoree ar putea fi tratate cu acest antibiotic.

Studiul citat a fost publicat în Clinical Infectious Diseases.

Citește și:

Folosirea antibioticelor în primii ani de viață crește riscul de boli inflamatorii intestinale

A fost descoperită o nouă bacterie rezistentă la antibiotice

Canabisul poate fi folosit pentru a distruge bacteriile rezistente la antibiotice

O descoperire din interiorul unui vierme ar putea să fie o modalitate mai eficientă în lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase