Home » Știință » Un medicament creat pentru disfuncţie erectilă, folosit împotriva COVID-19

Un medicament creat pentru disfuncţie erectilă, folosit împotriva COVID-19

Un medicament creat pentru disfuncţie erectilă, folosit împotriva COVID-19
Credit foto: Pixabay
Publicat: 24.09.2020

Compania elveţiană Relief Therapeutics a cerut FDA-ului din SUA aprobarea de urgenţă a medicamentului Aviptadil, creat iniţial pentru tratamentul pacienţilor cu disfuncţie erectilă. Experţii au observat că Aviptadilul are efecte benefice în cazul pacienţilor critici cu insufiență respiratorie.

Până la un vaccin anti-COVID-19, experţii încearcă noi şi noi medicamente pentru a-i putea salva pe cei infectaţi cu coronavirus.

Astfel, o echipă a companiei farmaceutice elveţiene Relief Therapeutics solicită FDA-ului american aprobarea de urgenţă a medicamentului Aviptadil, după ce au făcut un studiu şi au observat că pacienţiii aflaţi în stare critică îşi revin mai uşor în urma insuficienţei respiratoriii acute.

Acest remediu a fost creat iniţial pentru tratarea pacienţilor cu disfuncţie erectilă.

Medicamentul, folosit la pacienţii COVID-19 în stare critică

„Este un medicament care are efecte multiple, mai ales la pacienţii cu forme grave, afectează în mod pozitiv replicarea, înmulţirea virusului, şi are şi un efect antiinflamator, şi are efect vaso-activ, adică îmbunătăţeşte circulaţia”, explică Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Medicamentul experimental va fi utilizat în cazul pacienţilor cu COVID-19 care sunt într-un stadiu critic, iar medicii au epuizat în cazul lor toate terapiile aprobate până acum.

Pentru a putea fi folosit şi în cazul pacienţilor cu COVID-19 din Europa, medicamentul trebuie să fie aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului, însă cel mai probabil, nu vor exista cantităţi suficiente pentru toţi cei aflaţi în stare gravă.

Remdesivir nu se poate produce în România

Veştile despre Remdesivir, un medicament antiviral care reduce perioada de spitalizare a pacienţilor cu COVID-19, nu sunt tocmi bune. Nu poate fi produs în ţară, la Antibiotice Iaşi, iar stocurile pe care le-am primit până acum se epuizează rapid.

„Nu există linie tehnologică, nu avem încă posibilitatea, capacitatea ar fi de 2, 3, până la 5 ani să putem produce pe o linie de producţie nouă, şi cu patent nou”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase