Home » Știință » Prima casă printată 3D, scoasă la vânzare în Statele Unite. Prețul locuinței este cu 50% sub nivelul pieței

Prima casă printată 3D, scoasă la vânzare în Statele Unite. Prețul locuinței este cu 50% sub nivelul pieței

Publicat: 05.02.2021

Pentru prima oară, o casă printată 3D a fost scoasă la vânzare în Statele Unite ale Americii, iar procesul său de fabricare o face mult mai ieftină decât alte locuințe.

Locuința are trei dormitoare și două băi. Casa a fost printată 3D de compania SQ4D care a dezvoltat un Sistem Robotic Autonom de Construire care printează structuri din beton.

Procesul automat este mult mai ieftin decât construirea convențională și promite un viitor în care achiziționarea unei locuințe nu mai pare atât de imposibil de atins.

Care este prețul casei printate 3D

Locuința amenajată în stil open-space a fost scoasă la vânzare cu prețul de 299.999 de dolari. Astfel, casa este mult mai ieftină decât alte locuințe învecinate din Riverhead, New York, SUA.

„La prețul de 299.999 dolari, această locuință este evaluată la 50% sub costul altor locuințe noi din Riverhead, NY, și reprezintă un pas major pentru rezolvarea crizei locuințelor la prețuri accesibile care a devastat Long Island”, a spus Stephen King, agent de imobiliare.

Compania are de gând să continue să construiască astfel de locuințe

Deocamdată, SQ4D este prima companie care printează 3D o locuință aprobată pentru ocupare în Statele Unite ale Americii, însă compania are deja planuri pentru construirea mai multor astfel de case, potrivit Futurism.

Totodată, compania ar avea planuri pentru construirea mai multor locuințe similare în New York și California, ceea ce sugerează că există o mare posibilitate ca locuințele printate 3D să devină o opțiune cât se poate de viabilă în domeniul imobiliarelor.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cercetătorii au folosit imprimarea 3D pentru a crea echipamente pentru testarea medicală

O companie din Texas vrea să construiască habitate pe Lună cu ajutorul imprimantelor 3D

O întreagă casă cu etaj a fost creată cu cea mai mare imprimantă 3D din Europa

Inginerii propun construirea unor reactoare nucleare cu ajutorul imprimantelor 3D

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase