Home » Știință » Imagini color spectaculoase. Amartizarea roverului Perseverance, surprinsă din mai multe unghiuri

Imagini color spectaculoase. Amartizarea roverului Perseverance, surprinsă din mai multe unghiuri

Imagini color spectaculoase. Amartizarea roverului Perseverance, surprinsă din mai multe unghiuri
Fotografie surprinsă în timp ce roverul Perseverance atingea suprafața marțiană. Sursa foto: NASA
Publicat: 23.02.2021

NASA continuă să împărtășească noi imagini color spectaculoase cu amartizarea roverului Perseverance, dar și cu suprafața Planetei Roșii.

Una dintre cele mai recente imagini arată roverul Perseverance în timp ce coboară cu parașuta prin atmosfera planetei Marte. Misiunea de explorare a planetei ar putea fi cea mai avansată din punct de vedere tehnologic din istoria omenirii.

În timp ce majoritatea imaginilor au fost trimise de misiunea Perseverance, una a fost trimisă și de sonda orbitală Mars Reconnaissance Orbiter de la NASA, un satelit care analizează clima și geologia marțiană. Nava spațială a folosit o cameră foto foarte avansată numită High Resolution Camera Experiment (HiRISE) pentru a surprinde momentul amartizării lui Perseverance. HiRISE a urmărit și amartizarea roverului Curiosity din 2012.

Perseverance este primul rover care surprinde color majoritatea imaginilor cu Marte

Totodată, Perseverance este echipat cu o serie de camere performante, iar roverul este primul care surprinde color majoritatea imaginilor, precum una care arată Craterul Jezero, locul în care a amartizat pe Planeta Roșie.

Roverul Perseverance a început deja să lucreze din greu pe Marte. De asemenea, Perseverance a început să alimenteze elicopterul Ingenuity, aeronava construită de Jet Propulsion Lab al NASA pentru a decola pe suprafața marțiană pentru prima oară.

Prima misiune care colectează și depozitează roci și regolit de pe Marte

Un obiectiv principal al misiunii Perseverance este cercetarea astrobiologică, inclusiv căutarea semnelor de viață microbiană antică pe Marte. Roverul va ajuta la caracterizarea geologiei și climei planetei. De asemenea, misiunea Perseverance este prima care colectează și depozitează roci și regolit marțian, astfel ajutând mai departe explorarea umană pe Planeta Roșie, potrivit NASA.

Misiunile ulterioare ale NASA, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană, vor trimite nave spațiale pe Marte pentru a colecta acele mostre depozitate de Perseverance și a le aduce înapoi pe Pământ pentru a fi analizate de oamenii de știință.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Primele imagini trimise de Perseverance de pe Marte. De ce trebuie să treacă inginerii NASA la „fusul orar marțian”

Craterul Jezero, locul în care va amartiza Perseverance pe Marte. Cândva acolo curgea un râu

Reușită pentru NASA. Roverul Perseverance a amartizat pe Planeta Roșie și a transmis și prima imagine – VIDEO

Misiunea Perseverance pe Marte. Ingenuity, primul elicopter care zboară pe o altă planetă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase