Zeci de „chimicale misterioase” găsite în corpul femeilor însărcinate nu pot fi identificate. Cercetătorii sunt îngrijorați

26 03. 2021, 09:18
Sursa foto: Unsplash

Un nou studiu alarmant a descoperit zeci de „chimicale misterioase” în interiorul corpurilor femeilor însărcinate. Oamenii de știință sunt nedumeriți și foarte îngrijorați.

Din 109 chimicale neobișnuite identificate de studiu, 55 nu au mai fost niciodată găsite în interiorul corpului uman, potrivit cercetărilor publicate în jurnalul Environmental Science & Technology. Alte 42 au fost complet necunoscute pentru oamenii de știință. Aceștia nu știu de unde provin și ce sunt.

Descoperirea evidențiază lipsa de reglementări atunci când vine vorba de industria substanțelor chimice care folosesc chimicale potențial periculoase fără să explice ce sunt, au explicat oamenii de știință de la Universitatea din California, San Francisco.

„Foarte îngrijorător faptul că nu putem să identificăm sursele multora dintre aceste chimicale”

„Este foarte îngrijorător faptul că nu putem să identificăm utilizările sau sursele multora dintre aceste chimicale. Agenția pentru Protecția Mediului (EPA) trebuie să solicite industriei chimice să-și standardizeze raportarea de compuși chimici și modul în care sunt folosiți. Trebuie să-și pună în aplicarea autoritatea și să se asigure că avem informații adecvate pentru a evalua posibile riscuri asupra sănătății și să scoatem de pe piață chimicalele care reprezintă un pericol”, a explicat Tracey Woodruff, autor principal al studiului.

Cât despre cele 55 de substanțe chimice cunoscute identificate de studiu, unele sunt pesticide, plastice și ambalaje. Cercetătorii nu au putut stabili de unde au provenit și cum au fost ingerate de pacienți.

„Aceste chimicale pot rămâne cu noi timp de generații”

Acestea sunt vești alarmante, în special având în vedere faptul că acești compuși se pot răspândi repede de la mamă la copil, ceea ce reprezintă un pericol pentru amândoi, potrivit Futurism.

„Este alarmant faptul că tot continuăm să vedem anumite chimicale trecând de la femei însărcinate la copiii lor, ceea ce înseamnă că aceste chimicale pot rămâne cu noi timp de generații”, a adăugat Woodruff.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un fenomen extrem de rar arată că bebelușii pot inhala celule canceroase de la mamă în timpul nașterii

Descoperire șocantă în placentele unor femei care au născut: „Este ca și cum ai avea un copil cyborg”

Motivul pentru care zeci de savanți, printre care doi laureați Nobel, solicită achitarea unei femei condamnată că și-a ucis copiii

Cum influențează sfârcurile erecte ale femeilor comportamentul bărbaților