Home » Știință » Metalul din care sunt făcute cutiile de bere a fost asociat cu maladia Alzheimer

Metalul din care sunt făcute cutiile de bere a fost asociat cu maladia Alzheimer

Publicat: 17.04.2021

O legătură îngrijorătoare pare să existe între aluminiul din creier și semnele timpurii ale bolii Alzheimer, potrivit unui nou studiu.

Cercetătorii știu de ani buni că aluminiul are o legătură cu maladia Alzheimer, însă acum oamenii de știință de la Universitatea Keele, Marea Britanie, au descoperit că metalul apare în aceleași locuri din creier ca proteina tau ce apare în stadiile timpurii ale bolii.

Cercetările au fost publicate în revista Journal of Alzheimer’s Disease Reports. Descoperirea sugerează că este posibil ca aluminiul să joace un rol în formarea acelor acumulări de proteină tau. Această proteină precedă debutul maladiei Alzheimer.

Aluminiul ar putea avea un rol în formarea acumulărilor de proteina tau

„Prezența acestor acumulări este asociată cu moartea celulelor neuronale și observațiile asupra aluminiului din aceste acumulări ar putea evidenția un rol al metalului în formarea lor”, a explicat Matthew Mold, autor coordonator al studiului.

Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să folosim cutii din aluminiu. De fapt, aluminiul introdus prin alimente și alte surse este deseori găsit în creierii sănătoși, potrivit Alzheimer’s Society, o organizație caritabilă cu sediul în Londra.

Interacțiunea moleculară crucială pentru formarea patologiei bolii Alzheimer

Însă, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, rinichii lor își pierd abilitatea de a filtra aluminiul, astfel ducând la legătura cu boala Alzheimer dezvăluită de noul studiu, potrivit Futurism.

„Acumularea de aluminiu a fost asociată cu Alzheimer de peste jumătate de secol. Totuși, cercetările minuțioase ale doctorilor Matthew Mold și Christopher Exley stabilesc interacțiunea moleculară exactă a metalelor multivalente și aluminiului care ar putea fi crucială pentru formarea patologiei bolii Alzheimer”, a precizat George Perry, editor șef al jurnalului în care a fost publicat noul studiu.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un algoritm IBM detectează cine va face Alzheimer, doar citind ce scriu oamenii

Un studiu major a identificat neuronii cei mai vulnerabili la boala Alzheimer

Noi cercetări arată că există, de fapt, trei subtipuri diferite ale maladiei Alzheimer

Editarea unei gene cheie din neuronii umani, o posibilă cale de a preveni maladia Alzheimer

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase