Home » Știință » Vaccinul Pfizer a primit autorizație definitivă de la FDA, dar doar pentru persoanele de peste 16 ani

Vaccinul Pfizer a primit autorizație definitivă de la FDA, dar doar pentru persoanele de peste 16 ani

Publicat: 24.08.2021
Vaccinul Pfizer a primit autorizație definitivă de la FDA, dar doar pentru persoanele de peste 16 ani
Credit foto: Shutterstock

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA a acordat autorizație definitivă pentru vaccinul anti-COVID-19, în două doze, produs de Pfizer-BioNTech.

Vaccinul împotriva COVID-19, produs de Pfizer-BioNTech, primise inițial autorizare pentru utilizare de urgență. În baza deciziei de luni a FDA, serul a primit aprobare definitivă pentru a fi utilizat la persoanele cu vârste de 16 ani și peste.

Aprobarea completă ar putea ajuta la convingerea mai multor persoane să se vaccineze. Decizia FDA face din vaccinul Pfizer primul dintre serurile împotriva virusului SARS-CoV-2 care trec de la autorizarea de utilizare de urgenţă la cea definitivă.

Într-un comunicat citat de BBC, FDA a transmis că a schimbat autorizarea în urma analizării datelor obținute de la 44.000 de persoane vaccinate cu serul Pfizer-BioNTech. Vaccinul, care va fi comercializat cu denumirea Comirnaty, s-a dovedit a fi eficient în proporție de 91% în prevenirea infecției COVID-19.

Pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 – 15 ani, vaccinul este folosit în continuare în baza autorizației de utilizare de urgență.

În urma anunțului FDA, reprezentanți ai armatei SUA au transmis că vor cere, în mod oficial, tuturor celor 1,3 milioane de membri ai personalului activ să se vaccineze cu acest ser. Pfizer furnizează americanilor vaccinul împotriva COVID-19 în mod gratuit.

În 8 august, consilierul medical principal al Casei Albe, dr. Anthony Fauci, și-a exprimat speranța că vaccinurile vor începe să primească aprobarea completă „în luna august”, afirmând că autorizația definitivă va conduce la o intensificare a vaccinării în multe companii şi instituţii.

Ce înseamnă autorizarea definitivă a vaccinului Pfizer

Companiile americane au înăsprit regulile de vaccinare pentru angajaţi, în urma creșterii cazurilor de COVID-19 în toată ţara, în ultimele săptămâni.

După decizia FDA se așteaptă ca nu numai companiile, ci și sistemele de sănătate, universitățile și alte organizații să condiționeze efectuarea vaccinului.

Până în prezent, mai mult de 92 de milione de americani vaccinați împotriva COVID-19 (peste jumătatea din total) au primit serul Pfizer.

Venind la numai patru luni după ce Pfizer-BioNTech a cerut acest lucru, este cea mai rapidă autorizare definitivă a unui vaccin în istoria de peste 100 de ani a FDA.

Autorizarea completă înseamnă că vaccinul Pfizer va fi disponibil pe piaţă și după încheierea pandemiei de COVID-19, iar companiile vor putea promova vaccinul direct consumatorilor.

Vă recomandăm să citiți și:

Combinarea vaccinului Astrazeneca cu Pfizer sau Moderna oferă „o protecţie bună”

Profit mai mare pentru Pfizer din vaccinul COVID-19

Imunitatea oferită de vaccinul Pfizer împotriva variantei Delta a scăzut în Israel. Este însă eficientă împotriva formei severe de COVID-19

Avertismente de miocardită și pericardită, în prospectul vaccinurilor Pfizer și Moderna împotriva COVID-19

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase