Home » Știință » Un renumit fizician îi sfătuiește pe colegii săi cercetători „să fie deschiși” la posibilitatea existenței extratereștrilor

Un renumit fizician îi sfătuiește pe colegii săi cercetători „să fie deschiși” la posibilitatea existenței extratereștrilor

Un renumit fizician îi sfătuiește pe colegii săi cercetători „să fie deschiși” la posibilitatea existenței extratereștrilor
Michio Kaku. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 13.09.2021

Fizicianul și futurologul american Michio Kaku este profund familiarizat cu afirmațiile îndrăznețe despre viața extraterestră. Așadar, cel mai recent mesaj al său adresat colegilor săi cercetători nu este o excepție.

Michio Kaku a implorat fizicienii „să fie deschiși” la posibilitățile că Obiectele Zburătoare Neidentificate (OZN) reprezintă dovezi ale formelor de viață avansată care vizitează Pământul.

Mai mult, fizicianul susțin că există o posibilitatea ca OZN-urile să fie cu milioane de ani mai avansate din punct de vedere tehnologic decât oamenii.

„De unde provin aceste incidente cu OZN-uri?

„Eu cred că este o întrebare științifică justificată. De unde provin aceste incidente cu OZN-uri? Imaginați-vă că, în cazul în care extratereștrii sunt cu milioane de ani mai avansați decât noi, noi legi ale fizicii vor fi posibile. Așadar, fiți deschiși la posibilități”, a scris Kaku pe o rețea de socializare online.

La începutul acestui an, fizicianul a declarat pentru jurnaliștii de la publicația The Guardian că el crede că oamenii vor descoperi viața extraterestră în următorul secol mulțumită avansurilor tehnologice, cum ar fi Telescopul Spațial James Webb.

„Unii dintre colegii mei cred că ar trebui să luăm legătura cu ei”

Cu toate acestea, Michio Kaku a adăugat că încercarea de a lua legătura cu aceste forme de viață ar putea fi, în cele din urmă, o idee extrem de proastă, scrie Futurism.

„Unii dintre colegii mei cred că ar trebui să luăm legătura cu ei. Eu cred că asta este o idee foarte proastă. Știm cu toții ce s-a întâmplat cu Montezuma atunci când s-a întâlnit cu Cortés în Mexic în urmă cu sute de ani. Pentru moment, eu personal cred că dacă extratereștri există aceștia ar fi prietenoși, însă nu putem paria pe asta. Așadar, eu cred că vom intra în contact dar ar trebui să avem mare grijă”, a explicat fizicianul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Fost astronaut: Cine crede că OZN-urile sunt extratereștri, acela este un idiot

O nouă filmare, surprinsă de Marina SUA, arată un OZN sferic care dispare brusc în ocean

Un fost senator american susține că Armata SUA nu i-a dat voie să vadă rămășițe de OZN

Pentagonul confirmă că imaginile cu un OZN în formă de piramidă sunt autentice

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase