Home » Știință » Detalii despre „Planeta Nouă”, care i-ar putea lua locul lui Pluto în Sistemul Solar

Detalii despre „Planeta Nouă”, care i-ar putea lua locul lui Pluto în Sistemul Solar

Detalii despre „Planeta Nouă”, care i-ar putea lua locul lui Pluto în Sistemul Solar
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 13.09.2021

Oamenii de știință au efectuat o nouă cerectare care a restrâns regiunea în care s-ar afla potențiala „Planet Nouă,” care ar putea fi astfel localizată.

Aflat în continuă căutare a ipotezei legată de cea de-a noua planetă din Sistemul Solar, profesorul Michael Brown, astronom la CalTech și omul care a „omorât” planeta Pluto, despre care a spus în 2006 că este pitică, este unul dintre autorii cercetării.

Studiul, la care a lucrat împreună cu astrofizicianul Konstantin Batygin, spune că „Planeta Nouă” ar exista dincolo de Neptun și ar avea de șase ori masa Pământului, potrivit Fox News.

Oamenii de știință au susținut mai întâi, într-un studiu controversat care a apărut în 2016, că planeta Pluto s-ar fi format în afara Sistemului Solar, fiind la un moment dat capturată de gravitaţia Soarelui. Alţi astronomi sunt de părere că Pluto a fost una dintre lunile lui Neptun.

Planeta Nouă nu a fost niciodată văzută

În timp ce unii astronomi au spus că gruparea raportată în studiul din 2016 ar putea fi o întâmplare sau de fapt o gaură neagră, deoarece „Planeta Nouă” nu a fost niciodată văzută, Brown și Batygin au stabilit în studiul publicat în august în Astronomical Journal că gruparea nu este o coincidență.

Noul studiu include, de asemenea, o „hartă a comorilor” a orbitei probabile a planetei, despre care oamenii de știință au spus că durează în jur de 7.400 de ani pe Pământ și este mai aproape de Soare, față de studiul realizat în 2016, potrivit Extreme Tech.

O orbită mai apropiată de soare ar face planeta mai strălucitoare și mai ușor de văzut, potrivit Mashable India.

„Planeta Nouă” ar avea o atmosferă cu mult hidrogen sau hidrogen-heliu sau o atmosferă mai densă de vapori de apă, o atmosferă gazoasă la fel de mare precum are Neptun, cea mai îndepărtată planetă cunoscută din Sistemul Solar. Potrivit NASA, Neptun are o suprafață solidă formată în mare parte din hidrogen, heliu și metan.

Citește și: 

Cum ar fi fost create regiunile roșiatice observate pe suprafața lui Pluto

Ceața albastră din atmosfera lui Pluto pare ceva supranatural, dar conține, de fapt, o otravă letală

Cum pot exista oceane lichide pe suprafața lui Pluto? Cercetătorii cred că au o explicație

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase