Home » Știință » Ce se întâmplă dacă extratereștrii ajung pe Pământ? Răspunsul autorului romanului „Problema celor trei corpuri”

Ce se întâmplă dacă extratereștrii ajung pe Pământ? Răspunsul autorului romanului „Problema celor trei corpuri”

Ce se întâmplă dacă extratereștrii ajung pe Pământ? Răspunsul autorului romanului „Problema celor trei corpuri”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.12.2021

În romanul științifico-fantastic „Problema celor trei corpuri” din 2008, Liu Cixin a scris despre națiuni unite în lupta cu o invazie a extratereștrilor care ar putea aduce sfârșitul umanității.

Acum, Cixin nu mai este atât de sigur de acea unitate. Discutând despre asta într-un interviu cu jurnaliștii de la The Wall Street Journal, scriitorul a spus că pandemia de coronavirus i-a arătat că opusul ar fi posibil.

„În trecut, obișnuiam să credem că, dacă omenirea s-ar confrunta cu o amenințare colectivă, oamenii și-ar pune deoparte diferențele, și-ar uni forțele și ar depăși criza împreună. Acum, eu mi-am dat seama că acea dorință era puțin prea perfectă. Privind în urmă la acești doi ani, pandemia a împins națiunile înspre diviziuni mai accentuate”, a explicat Cixin.

„Dacă extratereștrii ajung pe Pământ, eu întrevăd două posibilități”

Scriitorul a făcut aluzie la răspunsul dezamăgitor al liderilor globali la pandemia de coronavirus, acesta fiind un indicator alarmant al modului în care civilizația umană ar reacția la o invazie a extratereștrilor. Viziunea nu este una tocmai bună.

„Dacă extratereștrii ajung pe Pământ, eu întrevăd două posibilități. Prima este că ne-am puta uni cu toții pentru a face față sosirii extratereștrilor. A doua posibilitate este că aceștia vor ajunge pe Terra și societatea umană va deveni tot mai fracturată”, a explicat Cixin.

„Este cea mai probabilă concluzie”

„Este greu să nu recunoști faptul că a doua posibilitatea este probabil mult mai plauzibilă. Este cea mai probabilă concluzie având în vedere ce am văzut cu toții în ultimii doi ani”, a mai precizat scriitorul.

Așadar, în urma eșecului în gestionarea pandemiei de COVID-19, Cixin bănuiește că omenirea ar putea fi sortită pierii. Poate că data viitoare vom reuși cumva să ne unim.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un renumit fizician îi sfătuiește pe colegii săi cercetători „să fie deschiși” la posibilitatea existenței extratereștrilor

Așa-zisele „răpiri de către extratereștri” ar putea fi cauzate de visele lucide. Ce au descoperit cercetătorii ruși

Oamenii de știință au identificat 29 de planete de unde extratereștrii ar putea observa Pământul

Fost astronaut: Cine crede că OZN-urile sunt extratereștri, acela este un idiot

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase