Home » Știință » Avionul de la Rolls-Royce a doborât recordul de viteză pentru un vehicul complet electric

Avionul de la Rolls-Royce a doborât recordul de viteză pentru un vehicul complet electric

Publicat: 26.11.2021
Credit foto: Rolls Royce

Avionul electric Spirit of Innovation de la Rolls-Royce tocmai a doborât recordul de viteză pentru un vehicul complet electric, zburând cu peste 618 km/h.

Asta dacă Federația Aeronautică Internațională (FAI) aprobă zborul și certifică recordul. Dacă recordul va fi într-adevăr certificate, aeronava companiei va fi doborât recordul actual cu peste 212 km/h, care a fost stabilit de avionul Extra 330LE al Siemens în 2017.

De asemenea, avionul electric de la Rolls-Royce a reușit să urce 3000 de metri în doar 202 secunde, cu 60 secunde mai rapid decât recordul anterior, o dovadă a puterii propulsiei electrice.

„Cea mai densă baterie de propulsie asamblată vreodată în industria aerospațială”

Avionul are un sistem de propulsie de 400 kilowați și include „cea mai densă baterie de propulsie asamblată vreodată în industria aerospațială”, potrivit unui comunicat de presă emis de companie.

Vestea vine după ce avionul Spirit of Innovation a finalizat cu succes prima sa cursă în luna septembrie, zburând timp de 15 minute.

Deși avioanele electrice nu vor înlocui aeronavele convenționale prea curând, aceste vehicule ar putea să preia călătoriile pe distanțe mai scurte.

Directorii companiilor aeriene nu sunt foarte convinși

În comunicatul emis de Rolls-Royce, secretarul britanic de afaceri Kwasi Kwarteng a declarat că aeronava „va demonstra potențialul zborului electric și va ajuta la dezvăluirea tehnologiilor care ar putea să îl facă parte din viața de zi cu zi”.

Totuși, directorii companiilor aeriene nu sunt foarte convinși, scrie Futurism.

„Nu văd apariția combustibililor cu hidrogen, nu văd apariția combustibililor sustenabili, nu văd apariția sistemelor de propulsie electrică, cu siguranță nu înainte de 2030”, a spus Michael O’Leary, directorul executiv al Ryanair.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Rolls Royce vrea să doboare recordul de viteză pentru un avion electric

NASA testează primul avion complet electric din lume

Taxiul aerian electric cu cel mai ușor sistem de propulsie din lume. E de 100 de ori mai silențios decât un elicopter

NASA testează un prototip de „taxi zburător” electric conceput pentru transportul de pasageri

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase