Home » Știință » Anticorpii SARS-CoV-2 ar putea fi măsurați în curând cu glucometrul

Anticorpii SARS-CoV-2 ar putea fi măsurați în curând cu glucometrul

Publicat: 19.06.2022

Testele COVID-19 fără prescripție medicală pot arăta rapid dacă sunteți infectat. Dar dacă aveți un rezultat pozitiv, nu există un test echivalent la domiciliu pentru a evalua cât timp sunteți protejat de către anticorpii SARS-CoV-2 împotriva reinfectării.

În Journal of the American Chemical Society, cercetătorii raportează acum un test simplu și precis, bazat pe glucometru, care încorporează o nouă proteină de fuziune.

Cercetătorii spun că consumatorii ar putea folosi într-o zi acest test pentru a-și monitoriza singuri anticorpii SARS-CoV-2.

Un mod mai ușor de a identifica anticorpii SARS-CoV-2

Vaccinurile împotriva SARS-CoV-2 și însăși infecția cu virusul pot proteja împotriva infecțiilor viitoare pentru o perioadă, dar nu este clar cât durează această protecție. Un bun indiciu al protecției este nivelul de anticorpi SARS-CoV-2 al unei persoane, dar măsurarea standard de aur, testul imunosorbent legat de enzime (ELISA), necesită echipamente scumpe și tehnicieni specializați.

Pe de altă parte, glucometrele sunt ușor disponibile, ușor de utilizat și pot fi integrate cu servicii clinice de la distanță. Cercetătorii au adaptat aceste dispozitive pentru a detecta alte molecule țintă, cuplând detectarea cu producția de glucoză.

De exemplu, dacă un anticorp de detectare din test se leagă de un anticorp din sângele unui pacient, atunci are loc o reacție care produce glucoză, ceva ce dispozitivul detectează foarte bine. Invertaza este o enzimă atractivă pentru acest tip de analiză, deoarece transformă zaharoza în glucoză, dar este dificil să atașezi enzima la anticorpii de detectare prin abordări chimice.

O nouă proteină de fuziune

Așadar, Netzahualcóyotl Arroyo-Currás, Jamie B. Spangler și colegii lor au vrut să vadă dacă producerea unei proteine de fuziune constând atât din invertază, cât și dintr-un anticorp de detectare ar funcționa într-un test care ar permite citirea nivelurilor de anticorpi SARS-CoV-2 cu un glucometru, scrie Medical Xpress.

Cercetătorii au proiectat și produs o nouă proteină de fuziune care conține atât invertază, cât și un anticorp de șoarece care se leagă de anticorpii de imunoglobulină umană (IgG).

Oamenii de știință au arătat că proteina de fuziune s-a legat de IgG umani și a produs cu succes glucoză din zaharoză. Apoi, echipa a făcut benzi de testare cu proteina spike SARS-CoV-2 pe ele.

Instrumentul ar putea fi folosit și pentru alte boli

La introducerea în probele luate de la pacienți cu COVID-19, anticorpii SARS-CoV-2 ai pacienților s-au legat de proteina spike. Adăugarea proteinei de fuziune invertază/IgG și apoi a zaharozei a condus la producerea de glucoză, care a putut fi detectată de un glucometru.

Ei au validat testul efectuând analiza cu glucometre pe o varietate de probe de la pacienți și au descoperit că noul test a funcționat la fel de bine și cu patru ELISA diferite. Cercetătorii spun că metoda poate fi adaptată și pentru a testa alte variante de SARS-CoV-2, dar și alte boli infecțioase.

Vă recomandăm să citiți și:

O metodă de detectare a virusurilor în timp real ne-ar putea ajuta să combatem următoarea pandemie

Cum ne face creierul mai inteligenți decât alte animale? O nouă cercetare oferă un răspuns neașteptat

Compuși anti-cancer foarte specifici, identificați printr-o nouă tehnologie

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase