Home » Știință » Oamenii de știință, impresionați de noile imagini realizate de Telescopul Spațial James Webb

Oamenii de știință, impresionați de noile imagini realizate de Telescopul Spațial James Webb

Publicat: 05.07.2022
Oamenii de știință, impresionați de noile imagini realizate de Telescopul Spațial James Webb
Sursa foto: Shutterstock

În timp ce așteptăm lansarea primelor imagini oficiale realizate de Telescopul Spațial James Webb al NASA, primele reacții la fotografiile mult așteptate sună deja destul de promițătoare.

„Imaginile sunt realizate chiar în această perioadă”, a declarat reporterilor Thomas Zurbuchen, șeful misiunilor științifice ale NASA. „Există deja niște științe uimitoare în joc, iar altele urmează să fie expuse pe măsură ce avansăm. Suntem în mijlocul obținerii de date care vor face istorie”.

NASA plănuiește să publice mai multe imagini pe data de 12 iulie, primele observații pentru „prima lumină” a telescopului spațial și un moment potențial revoluționar pentru domeniul astronomiei. Este o ocazie importantă, iar emoțiile sunt deja la cote înalte.

Primele reacții la fotografiile realizate de Webb sună deja destul de promițătoare

„Ceea ce am văzut m-a emoționat, ca om de știință, ca inginer și ca ființă umană”, a declarat reporterilor Pam Melroy, administratorul adjunct al NASA.

Zurbuchen a recunoscut, de asemenea, că a fost cuprins de sentimente în legătură cu noile imagini.

„Este foarte greu să nu privești Universul într-o nouă lumină și să nu ai un moment profund personal”, a spus el la conferința de presă. „Este un moment emoționant atunci când vezi natura eliberând brusc unele dintre secretele sale. și aș vrea să vă imaginați și să așteptați cu nerăbdare acest lucru.”

„Este foarte greu să nu privești Universul într-o nouă lumină”

Se așteaptă ca imaginile să includă vederi fără precedent ale adâncurilor Universului și ale atmosferei care înconjoară o exoplanetă îndepărtată, oferindu-ne, potențial, imagini ale unei lumi locuibile, alta decât a noastră.

Este punctul culminant a peste un deceniu de cercetare și o investiție de 10 miliarde de dolari, care ar putea da în curând roade în mare măsură.

Nu e de mirare că oamenii de știință care lucrează la acest proiect se simt emoționați și entuziasmați atunci când se gândesc la perioada ce urmează să vină, scrie Futurism.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Telescopul James Webb va analiza una dintre cele mai emblematice ținte ale lui Hubble

James Webb depășește deja așteptările. Telescopul observă Universul mai clar decât sperau inginerii săi

Telescopul Webb, pe cale să privească în „Ochiul lui Sauron”, unul dintre cele mai strălucitoare obiecte din Univers

Telescopul spațial James Webb va studia două „Super-Pământuri” ciudate

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase