Home » Știință » Test de cultură generală. La care temperatură sunt Fahrenheit și Celsius egale?

Test de cultură generală. La care temperatură sunt Fahrenheit și Celsius egale?

Test de cultură generală. La care temperatură sunt Fahrenheit și Celsius egale?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.09.2022

Celsius și Fahrenheit sunt două scări de temperatură importante. Scara Fahrenheit este utilizată în principal în Statele Unite, în timp ce scara Celsius este utilizată în întreaga lume. Cele două scări au puncte zero diferite, iar gradul Celsius este mai mare decât cel Fahrenheit.

Cu toate acestea, există un punct pe scările Fahrenheit și Celsius în care temperaturile în grade sunt egale.

Acesta este -40 °C și -40 °F. Scala Celsius, numită și centigrad, se bazează pe 0° pentru punctul de îngheț al apei și 100° pentru punctul de fierbere al apei.

Inventată în 1742 de către astronomul suedez Anders Celsius, este uneori numită scara centimetrică datorită intervalului de 100 de grade dintre punctele definite, scrie Thought.Co.

La care temperatură sunt Fahrenheit și Celsius egale?

Scara Celsius este folosită în general acolo unde a fost adoptat sistemul metric de unități de măsură și este utilizată pretutindeni în lucrările științifice.

Celsius a folosit 0° pentru punctul de fierbere a apei și 100° pentru punctul de topire a zăpezii. Ulterior, acest lucru a fost inversat pentru a pune 0° la capătul rece și 100° la capătul cald, iar în această formă a fost folosită pe scară largă.

Scară de temperatură Fahrenheit este bazată pe 32° pentru punctul de îngheț al apei și 212° pentru punctul de fierbere al apei, intervalul dintre cele două fiind împărțit în 180 de părți egale, scrie Britannica.

Gradul Celsius, mai mare decât cel Fahrenheit

Fizicianul german din secolul al XVIII-lea Daniel Gabriel Fahrenheit a luat inițial ca zero al scalei sale temperatura unui amestec egal de gheață și sare și a ales valorile de 30° și 90° pentru punctul de îngheț al apei și, respectiv, temperatura normală a corpului.

Acestea au fost revizuite ulterior la 32° și 96°, dar scala finală a necesitat o ajustare la 98,6° pentru ultima valoare.

Scara de temperatură Fahrenheit este utilizată în Statele Unite, iar scara Celsius este utilizată în majoritatea celorlalte țări și în scopuri științifice în întreaga lume.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Cum reușesc tardigradele să facă față deshidratării?

Marea Britanie a înregistrat 40 de grade Celsius pentru prima dată în istorie

Limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius ar reduce riscurile pentru omenire cu până la 85%

„Incendiile zombie” continuă să ardă în Siberia chiar și la minus 60 de grade Celsius

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase