Home » Știință » Inventatorul telefonului mobil crede că încărcătorul perfect pentru smartphone este chiar corpul uman

Inventatorul telefonului mobil crede că încărcătorul perfect pentru smartphone este chiar corpul uman

Publicat: 05.03.2023
Foto: Profimedia

Inventatorul primului telefon mobil, Marty Cooper, a spus că încărcătorul perfect pentru smartphone este corpul uman, prezicând că telefoanele vor fi în curând implantate sub pielea urechilor utilizatorilor.

Corpul uman este încărcătorul perfect pentru smartphone deoarece acesta nu va mai necesita încărcare convențională, a declarat Cooper în cadrul Mobile World Congress, la Barcelona.

„Generația viitoare va avea telefonul încorporat sub pielea urechilor”, a spus Cooper.

De ce este corpul nostru încărcătorul perfect pentru smartphone?

„Corpul tău este cel mai bun încărcător”, a adăugat Cooper. „Atunci când mănânci, corpul tău creează energie, nu?”, spune el.

El a susținut, totuși, că utilizarea la scară largă a smartphone-urilor a dus la dependența de rețele sociale și la preocupări legate de confidențialitate. Însă Cooper este optimist cu privire la direcția pe care va merge tehnologia, în ciuda acestor probleme.

El și-a declarat credința în capacitatea umanității de a se îmbunătăți și a sugerat că progresele tehnologice pot avea un impact semnificativ asupra sănătății și educației. Cooper crede că smartphone-ul modern a devenit excesiv de complex, cu o multitudine de aplicații și un ecran care nu se conformează curburii feței umane.

Primul apel de pe un telefon mobil

Pe 3 aprilie 1973, Cooper a făcut primul apel public de la un telefon portabil, în timp ce folosea un prototip pe care echipa sa de la Motorola începuse să-l proiecteze cu doar cinci luni în urmă, povestește Interesting Engineering.

Cooper și-a sunat adversarul de la Bell Laboratories, deținut de AT&T, folosind un telefon Dyna-TAC. A fost primul telefon „cărămidă”, cântărind 2,5 kilograme și având 28 de centimetri lungime. Cooper a lucrat la dezvoltarea unei versiuni comerciale a gadgetului pentru mare parte din următorii 10 ani.

Deși apelul a servit drept catalizator pentru revoluția mobilă, Cooper a remarcat că la acea vreme, „nu aveam de unde să știm că acesta a fost un moment istoric”. „Singurul lucru de care eram îngrijorat era ‘O să funcționeze chestia asta?’ Și a funcționat”, a spus el în timpul evenimentului.

Tehnologia se îndreaptă către o perioadă de glorie

Cooper a primit un premiu pentru întreaga viață pentru cei 50 de ani de când a făcut primul apel de pe un telefon mobil.

„Știam că conectarea este importantă. Și am spus în glumă că în viitor, încă de la naștere ți se va atribui un număr de telefon”, a spus el. „Și dacă nu răspundeai la telefon, ar fi însemnat că erai mort”, a adăugat inventatorul.

Companiile dezvoltă deja tehnologie care leagă computerele de creier. Neuralink al lui Elon Musk este un exemplu celebru. Între timp, bogăția de cunoștințe din industrie a lui Cooper îi susține viziunea optimistă asupra direcției tehnologiei.

El a susținut că atât timp cât progresăm în domenii precum educația și asistența medicală, tehnologia va cunoaște o perioadă de glorie.

Vă recomandăm să citiți și:

Cel mai bătrân arici din lume a trăit 16 ani, deși unii indivizi ai speciei nu apucă nici doi ani

Cum se transformă Europa de Est în noii Balcani?

Musée d’Orsay, obligat să restituie tablouri furate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial

Irlanda este un adevărat miracol al economiei zonei euro

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase