Home » Știință » Test de cultură generală. Care este cel mai nociv drog?

Test de cultură generală. Care este cel mai nociv drog?

Test de cultură generală. Care este cel mai nociv drog?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.05.2023

Potrivit unui studiu realizat de Comitetul științific independent pentru droguri (ISCD), cel mai nociv și dăunător drog pentru societate este alcoolul.

Alcoolul a devansat droguri grele precum cocaina, LSD, heroina și tutunul. Rețineți că acest lucru nu înseamnă că alcoolul este mai toxic pentru organismul uman gram cu gram decât alte droguri.

Mai degrabă, atunci când sunt luate în considerare toate efectele comportamentale, inclusiv răul pentru consumator și răul cauzat altora de către consumator, alcoolul cauzează cel mai mare rău total societății.

După cum ar trebui să fie evident, răul total pe care îl poate provoca un drog este legat de disponibilitatea și legalitatea acestuia.

Alcoolul a devansat droguri grele precum cocaina, LSD, heroina și tutunul

În timp ce LSD poate provoca mai multe leziuni cerebrale per consumator decât alcoolul, dificultatea relativă de a obține LSD îl împiedică să provoace un prejudiciu total atât de mare asupra societății, scrie Dr. Christopher S. Baird

În multe societăți, consumul de alcool este atât de ușor de obținut și atât de acceptat ca parte a culturii sociale, încât mulți oameni nici măcar nu realizează că alcoolul este un drog din aceeași categorie cu heroina și cocaina.

Subestimarea efectelor alcoolului este poate unul dintre motivele pentru care acesta este capabil să provoace atât de mult rău.

Consumul de alcool, acceptat ca parte a culturii sociale

„Daunele” pe care studiul le-a investigat au inclus daunele aduse sănătății, dependența de droguri, costurile economice și criminalitatea.

Într-un raport al Centrelor pentru Controlul Bolilor, s-a estimat că un consum mediu și mare de alcool a provocat 75.754 de decese în Statele Unite în 2001.

Potrivit Cancer Research UK, alcoolul cauzează cel puțin șapte tipuri de cancer: cancerul gurii, cancerul gâtului, cancerul esofagian, cancerul laringian, cancerul de sân, cancerul intestinal și cancerul hepatic.

În plus, alcoolul are efecte psihoactive semnificative care afectează capacitatea unei persoane de a evita pericolele și de a respecta legea.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Cum este afectat bebelușul dacă tatăl bea alcool înainte de concepere?

Un bărbat a încercat să treacă vama cu peste 130 de litri de alcool

Un adăpost pentru animale a tratat un câine dependent de alcool

Cât alcool ar trebui consumat pentru a reduce riscul de demență?

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase