Home » Știință » Oamenii care au această încrețitură în plus pe degetul mic sunt o raritate

Oamenii care au această încrețitură în plus pe degetul mic sunt o raritate

Publicat: 28.05.2023
Oamenii care au această încrețitură în plus pe degetul mic sunt o raritate
Foto: S. Dey & Kapoor Ak, Semantic Scholar, 2017

Unii oameni pot avea o caracteristică extrem de rară și puțin înțeleasă. Se numește transversă interfalangiană suplimentară și constă pur și simplu într-o încrețitură suplimentară pe degetul mic.

Această încrețitură suplimentară pe degetul mic se găsește de obicei sub cuta creată de articulația principală a degetului, chiar deasupra locului pe care poate fi purtat un inel.

Deși câteva cercetări privind cutele suplimentare ale degetelor le-au analizat pe cele de pe degetul mic, încrețituri suplimentare au fost documentate și pe alte degete.

Cât de întâlnită este această încrețitură suplimentară pe degetul mic?

Într-un studiu din Japonia al fenomenului, în 1978, oamenii de știință au adunat 551 de oameni și le-au numărat încrețiturile de pe degetele mici. Din cele 1.102 degete mici studiate, doar șase s-au dovedit a avea o cută transversală suplimentară. În mod interesant, cutele suplimentare au fost găsite doar pe câte un singur deget mic la fiecare dintre participanții de sex masculin, dar au fost văzute pe ambele degete mici la femei.

Un alt studiu a sugerat că această caracteristică ar putea fi ceva mai frecventă la bărbați decât la femei, dar ipoteza s-a bazat pe un singur grup de 307 persoane din India.

Pliurile pielii sunt legate de modul în care țesutul conjunctiv este atașat de osul de dedesubt. Acestea se văd de obicei la articulații, deoarece aici trebuie să fie ancorat țesutul conjunctiv de structurile subiacente. Cu toate acestea, persoanele cu o transversală interfalangiană suplimentară nu au o articulație suplimentară în degete, subliniază IFL Science.

Care este motivul apariției pliului suplimentar?

Nu se știe de ce unii oameni prezintă cute suplimentare la degete. Unele studii au încercat să le coreleze cu anumite complicații de sănătate, dar nu a fost găsită niciodată o legătură clară și directă cu o afecțiune. Cu alte cuvinte, nu trebuie să vă speriați dacă ați descoperit că aveți această cută în plus.

Genetica ar putea avea o anumită influență asupra acestei caracteristici, deși nu există nicio înregistrare conform căreia cercetătorii ar fi studiat acest lucru.

La ce ne folosește studierea acestor pliuri?

Totuși studiul transversei extrafalangiene suplimentare ar putea avea unele implicații practice.

Un studiu din 2015 a evidențiat modul în care această caracteristică ar putea fi utilizată în domeniul criminalisticii. De exemplu, dacă amprenta mâinii unui atacator prezintă o cută suplimentară, atunci teoretic ar trebui să fie ușor să restrângi lista suspecților.

De asemenea, pliul suplimentar ar putea fi folosit ca o caracteristică care ajută la identificarea unei victime sau a unei persoane dispărute, la fel ca o cicatrice, o aluniță sau un tatuaj distinctiv.

Vă recomandăm să citiți și:

Cazul extrem de dureros al unui pacient care a intrat într-un aparat RMN cu o jucărie sexuală

De ce este populația Europei în scădere?

„Pacientul M”, bărbatul împușcat în cap care a început să vadă lumea invers

Ochii noștri pot păcăli creierul să facă presupuneri inexacte, arată un studiu

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase