Home » Descopera in Romania » România, inclusă pe harta mondială a locurilor de baştină ale creaturilor mitice care au stârnit curiozitatea oamenilor de-a lungul secolelor

România, inclusă pe harta mondială a locurilor de baştină ale creaturilor mitice care au stârnit curiozitatea oamenilor de-a lungul secolelor

Publicat: 06.08.2017
Creaturile mitice au stârnit interesul şi curiozitatea oamenilor din întreaga lume. Turiştii au început să viziteze anumite ţări şi regiuni ale lumii în speranţa că se vor întâlni cu creaturile despre care au citit în cărţile cu legende şi ale căror poveşti i-au fascinat de-a lungul anilor.

Între locurile de origine a creaturilor mitice se numără, bineînţeles şi vampirii, al căror loc de baştină este considerată a fi frumoasa Transilvanie, scrie Gândul.

Cu toţii ne-am dori să aflăm adevărul despre vampiri sau să-i întâlnim pe blânzii şi magicii unicorni. Totuşi, nimeni nu i-a văzut vreodată în realitate sau, cel puţin, nimeni dintre oamenii care trăiesc în zilele noastre. Cu toate acestea, locurile de baştină a legendarelor creaturi atrag atenţia turiştilor an de an. 

Cei de la Expedia au construit o hartă a locurilor în care „s-au născut” şi „au trăit” creaturile fantastice. România este şi ea inclusă pe această hartă, alături de alte şase ţări. 

1. Unicornii, China – Dacă nu ştiaţi, unicornii îşi au originea în mitologia chineză, prima lor atestare datând din secolul V după Hristos. Unicornul a fost o creatură extrem de apreciată în China în trecut şi îşi păstrează o importanţă deosebită şi în prezent. Chinezii consideră că unicornii au o înţelepciune deosebită pe care o arată doar în momente extrem de importante. Se spune că unicornul îşi făce apariţia în momentul în care se naşte sau moare un mare lider. 

2. Bigfoot, America de Nord – Mulţi oameni susţin că l-au văzut pe enigmaticul om-maimuţă de multe ori în ultimii 200 de ani, deşi cea mai veche atestare a existenţei acestei creaturi datează din anul 986 înainte de Hristos. Oamenii de ştiinţă resping posibilitatea existenţei lui Bigfoot, în ciuda diverselor fotografii care au apărut de-a lungul timpului şi care arată silueta acestei creaturi surprinsă în diverse regiuni ale Americii de Nord. 

3. Yeti, Munţii Himalaya – În folclorul local poveştile despre Yeti sunt spuse cu atât de mult patos, încât, de-a lungul timpului, au fost comandate diverse proiecte de cercetare ştiinţifică prin intermediul cărora să se afle adevărul despre existenţa omului-urs. În ciuda acestui fapt, nu există un răspuns clar în această privinţă. 

Turiştii şi localnicii din zonele montane din diverse colţuri ale lumii, cum ar fi Spania, Mongolia sau India, au susţinut de-a lungul timpului că au văzut urmele uriaşe ale tălpilor lui Yeti în zăpadă. 

Oamenii de ştiinţă consideră că este foarte posibil ca această creatură să fie un hibrid de urs polar încrucişat cu urs brun, fapt care ar explica de ce Yeti merge în două picioare. 

4. Vampiri, România – Foarte mulţi oameni cred că Transilvania este un loc fictiv, însă acest ţinut este cât se poate de real şi este situat în centrul României, iar turiştii care ajung aici, se îndrăgostesc de peisajele pitoreşti şi de legendele din zonă. 

Castelul Bran este atracţia turistică de top, fiind considerată casa lui Dracula, personaj făcut celebru de scriitorul Bram Stocker, care, deşi nu a vizitat niciodată ţara noastră, a scris romanul „Dracula” care a cucerit cititorii din întreaga lume. 

Citeşte continuarea în Gândul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase