Home » Descopera in Romania » Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare

Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare

Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare
Publicat: 28.01.2018
Un om de afaceri din Coreea de Sud produce, în Cocorăştii Colţ, judeţul Prahova, ciuperci Shiitake, pepeni cu gust de pere şi ridichi uriaşe, care ajung la 8 kilograme. Legumele obţinute le exportă, afacerea fiind una de succes, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lee Jong Su a început să producă legumele coreene doar pentru el, în 2009, iar acum a ajuns să exporte. La mare căutare sunt ridichile coreene, care ajung şi la opt kilograme, ciupercile Shitake sau pepenele galben, cu gust de pere.

“A adus 10 solarii şi a început să le monteze pe un teren care timp de 7 ani au stat degeaba. Apoi a adus seminţe şi am început să punem legume coreene”, a declarat Nicoleta Stanciu, reprezentantul firmei din Coreea de Sud.

La început, în solarii producea varză şi salată coreeană. Singurii clienţi erau comunităţie coreene din Mangalia şi Bucureşti, iar în prezent firma are comenzi din Olanda, Germania, Austria, iar un mare supermarket i-a devenit lui Lee Jong Su client fidel.

Seminţele pentru legumele produse de firma lui Lee Jong Su sunt aduse din Coreea de Sud, iar legumele sunt bio.

“Producem salata China, ridiche albă, avem trei feluri de ridichi: micuţe, de vară care au ajuns şi la opt kilograme, şi ridichea de toamnă care ajunge la două kilograme. Mai avem salate, cea cu gust de hrean, susanul negru, mai avem pepene galben, cu gust de pară-ananas. Toate sunt bio, nu îngrăşăm solul decât natural”, a mai spus Stanciu.
 
Se mai produse susan negru, cu gust asemănător urzicii, pe care coreeni îl folosesc ca garnitură la peşte
 
În solariile din Cocorăştii Colţ, cei 13 angajaţi se pregătesc să pună răsadurile.
 
“Acum avem puţină salată China, mai avem nişte ridichi, pe care ei le murează pur şi simplu şi le mănâncă cu frunză cu tot. Eu prima data nu am crezut că putem mânca şi frunza şi ridichi murate. Spanac mai avem, ei îl mănâncă crud, nu pregătit ca la noi”, mai spune Nicoleta Stanciu.
 
Aceasta adaugă că la mare căutare sunt şi ciupercile Shiitake care sunt folosite atât pe post de aliment cât şi de medicament.
 
“Ridichea este mai dulce decât cea românească. Varza noi o consumăm ca atare. Salata China o mâncăm cu ketcup coreean. Tot ce produc aici, eu mănânc. Totul este foarte sănătos”, spune Lee Jong Su.

Pentru galerie foto în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Telescopul Webb a descoperit o galaxie spirală masivă de la începuturile Universului
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
Mitul medieval care ascunde una dintre cele mai profunde teorii despre sufletul uman
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
O întâlnire străveche a Soarelui cu alte două stele a schimbat pentru totdeauna Sistemul Solar
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Albert Einstein a avut dreptate: Timpul se scurge mai repede pe planeta Marte!
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Cel mai bătrân strămoș al rechinilor înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Legendele uitate care au modelat miturile arturiene: Iosif din Arimateea și primii Vânători ai Graalului
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Cum îi sprijinim pe cei care au pierdut pe cineva drag ori sunt la final de viață? Ghid empatic, bazat pe psihologie
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Gardieni, creatori și simboluri ale puterii: Dragonii nu au fost întotdeauna personaje negative
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Ce se întâmplă cu creierul atunci când lucrezi în echipă?
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Locul în care trăiești influențează ce greutate ai, arată un nou studiu
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
Test de cultură. Care fasole este toxică atunci când este mâncată crudă?
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
JWST a descoperit o galaxie spirală asemănătoare Căii Lactee undeva unde nu ar trebui să existe
Un cosmonaut rus, eliminat dintr-o misiune care trebuia să ajungă la Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat?
Un cosmonaut rus, eliminat dintr-o misiune care trebuia să ajungă la Stația Spațială Internațională. Ce s-a întâmplat?
Un magician a uitat parola cipului implantat în propriul corp
Un magician a uitat parola cipului implantat în propriul corp
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
10 obiceiuri prin care putem încetini îmbătrânirea corpului nostru
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se supuneau legii
Ziua în care Alexandru Ioan Cuza a introdus învăţământul obligatoriu şi gratuit. Ce păţeau părinţii care nu se ...
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
20 de lucruri uimitoare despre creierul uman
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”
Marile companii de Inteligență Artificială sunt „mai puțin reglementate decât restaurantele”