Home » Descopera in Romania » Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare

Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare

Într-un loc din România se cultivă ciuperci Shiitake, pepene cu gust de pară şi ridichi uriaşe de 8 kg fiecare
Publicat: 28.01.2018
Un om de afaceri din Coreea de Sud produce, în Cocorăştii Colţ, judeţul Prahova, ciuperci Shiitake, pepeni cu gust de pere şi ridichi uriaşe, care ajung la 8 kilograme. Legumele obţinute le exportă, afacerea fiind una de succes, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Lee Jong Su a început să producă legumele coreene doar pentru el, în 2009, iar acum a ajuns să exporte. La mare căutare sunt ridichile coreene, care ajung şi la opt kilograme, ciupercile Shitake sau pepenele galben, cu gust de pere.

“A adus 10 solarii şi a început să le monteze pe un teren care timp de 7 ani au stat degeaba. Apoi a adus seminţe şi am început să punem legume coreene”, a declarat Nicoleta Stanciu, reprezentantul firmei din Coreea de Sud.

La început, în solarii producea varză şi salată coreeană. Singurii clienţi erau comunităţie coreene din Mangalia şi Bucureşti, iar în prezent firma are comenzi din Olanda, Germania, Austria, iar un mare supermarket i-a devenit lui Lee Jong Su client fidel.

Seminţele pentru legumele produse de firma lui Lee Jong Su sunt aduse din Coreea de Sud, iar legumele sunt bio.

“Producem salata China, ridiche albă, avem trei feluri de ridichi: micuţe, de vară care au ajuns şi la opt kilograme, şi ridichea de toamnă care ajunge la două kilograme. Mai avem salate, cea cu gust de hrean, susanul negru, mai avem pepene galben, cu gust de pară-ananas. Toate sunt bio, nu îngrăşăm solul decât natural”, a mai spus Stanciu.
 
Se mai produse susan negru, cu gust asemănător urzicii, pe care coreeni îl folosesc ca garnitură la peşte
 
În solariile din Cocorăştii Colţ, cei 13 angajaţi se pregătesc să pună răsadurile.
 
“Acum avem puţină salată China, mai avem nişte ridichi, pe care ei le murează pur şi simplu şi le mănâncă cu frunză cu tot. Eu prima data nu am crezut că putem mânca şi frunza şi ridichi murate. Spanac mai avem, ei îl mănâncă crud, nu pregătit ca la noi”, mai spune Nicoleta Stanciu.
 
Aceasta adaugă că la mare căutare sunt şi ciupercile Shiitake care sunt folosite atât pe post de aliment cât şi de medicament.
 
“Ridichea este mai dulce decât cea românească. Varza noi o consumăm ca atare. Salata China o mâncăm cu ketcup coreean. Tot ce produc aici, eu mănânc. Totul este foarte sănătos”, spune Lee Jong Su.

Pentru galerie foto în Gândul.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase