Home » D:News » Top 9 cele mai periculoase alimente care se consumă în lume (GALERIE FOTO)

Top 9 cele mai periculoase alimente care se consumă în lume (GALERIE FOTO)

Publicat: 15.06.2013
Oamenii sunt unele dintre puţinele creaturi de pe această planetă care reuşesc să îşi ignore instinctul de supravieţuire. Ne tastăm limitele continuu aruncându-ne din avioanele care se află în perfectă stare de funcţionare şi participând la ultramaratoane în deşert.

Ba mai mult, uneori alegem să consumăm animale sau plante otrăvitoare doar pentru a experimenta senzaţii tari, din curiozitate. Iată câteva dintre cele mai periculoase alimente care se consumă în lume. 

1. Fugu – Japonia

Fugu, peştele balon este un animal ale cărui organe interne (mai ales ficatul) conţine cantităţi letale de otravă tetrodotoxină, pentru care nu există niciun antidot. 

Cu toate acestea, atunci când este preparat, în peşte se lasă o cantitate mică de otravă, suficient cât să „pişte” limba clientului, care va fi satisfăcut de gust şi experienţă. 

Pentru cei care sunt dispuşi să îşi „rişte viaţa” cu aceste delicatese, trebuie notat că în oraşul Shimonoseki, din vestul Japoniei, nu au fost raportate niciodată decese apărute ca urmare a consumului de fugu fie el fiert, crud, prăjit, cu miso sau cu sake.

2. Ackee – Jamaica

Întorcându-ne atenţia spre Caraibe întâlnim deliciosul şi periculosul fruct Ackee. 

Deşi bogat în proteine şi vitamine, Ackee nu trebuie consumat înainte de a se coace complet. În caz contrar, substanţele chimice din fruct previne eliberarea glucozei din ficat scăzând glicemia rapid, lucru care duce la o moarte violentă şi rapidă. 

3. Broasca-bou – Namibia

Broasca-bou africană    (Foto:Shutterstock.com)Broasca-bou africană

De ce să te mulţumeşti doar cu picioare de broască când poţi mânca animalul întreg?

Broasca-bou din Namibia este o delicatesă în Africa, însă broasca nu poate consumată oricând. În general, oamenii sunt sfătuiţi să consume broaştele „după a treia ploaie” sau după ce ele au început să orăcăie şi să se împerecheze. Cei care nu respectă acest lucru se confruntă cu insuficienţă renală, problemă medicală pe care localnicii o numesc Oshiketakata.

4. San nak ji – Korea

San nak ji    (Foto: Wikipedia Commons)San nak ji

San nak ji (pui de caracatiţă crud) nu se prepară greu: se taie membrele caracatiţei, se pun în farfurie şi de servesc imediat cu ulei de susan. În aceste condiţii, multe dintre tentacule vor continua să se mişte (pentru că fiecare membru al caracatiţei are propriul creier) şi nu vor ezita să îşi folosească ventuzele atunci când cineva va dori să le mănânce. 

5. Sâmburii de caise – Turcia

Sămburi de piersici    (Foto: Wikipedia Commons)Sămburi de piersici

Seminţele de cireşe, prune, piersici, migdale, caise şi chiar şi cele de mere conţin acizi cianogenici care după ingestie eliberează acidul cianhidric. Desigur, problemele apar doar atunci când le consumăm în cantităţi foarte mari de seminţe neprăjite. De exemplu, în Turcia, acolo unde există mulţi caişi, s-au înregistrat câteva decese cauzate de consumul de seminţe de caise. 

6. Manioc – Africa, America de Sud

Frunzele şi rădăcinile de manioc sunt bogate în cianură. În ciuda acestui aspect el se află pe locul trei în topul alimentelor care oferă surse de carbohidraţi. 

El este o legumă originară din America de Sud, dar este extrem de popular în Africa, în mare din cauza sucului său care poate fi fermentat obţinându-se o băutură numită piwarry. 

7. Casu marzu – Italia

Cazu Maru    (Foto: Wikipedia Commons)Cazu Maru

Casu marzu este un caşcaval din Sardinia preparat meticulos: caşcavalul din lapte de capră este lăsat afară să fermenteze timp în care o anumită specie de muşte vine şi îşi depune ouăle în ea. Când larvele eclozează încep să se hrănească din caşcaval. 

În cele din urmă, larvele înmoaie brânza suficient pentru ca aceasta să poată fi consumată (cu tot cu larve pentru a preveni toxicitatea). 

8. Fructele socului – Europa

Fructe de soc    (Foto: Wikipedia Commons)Fructe de soc

Dintre alimentele de pe această listă, socul este probabil cel care ne pune cel mai puţin viaţa în pericol. Totuşi, la fel ca ackee, fructele de soc nu se consumă când e necopt. 

Oricum, nu trebuie să uităm că frunzele şi tulpinile nu se consumă. 

9. Blood clams – Shanghai, China

Deşi sunt considerate unele dintre cele mai mari delicatese din China. În Shanghai, aceste scoici se prepară printr-o ferbere rapidă, în urma căreia nu sunt distruşi mulţi dintre viruşii şi bacteriile pe care le poartă, putând duce la apariţia hepatitei A şi E, a febrei tifoide şi a dizenteriei. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
Vieți marcate de lepră: conducători, poeți și un gest rar de devoțiune
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?
De ce ni se pare că luna decembrie „vine mai devreme” în fiecare an?
Ligrul: întâlnirea rară dintre regele leu și tigru
Ligrul: întâlnirea rară dintre regele leu și tigru
Cine a fost Cleopatra dincolo de mitul seducției? O regină cultivată, o jucătoare politică redutabilă și o figură istorică mult mai complexă decât legenda
Cine a fost Cleopatra dincolo de mitul seducției? O regină cultivată, o jucătoare politică redutabilă și o figură ...
Funicularul, ingineria care face accesibile pantele imposibile
Funicularul, ingineria care face accesibile pantele imposibile
„Olympia” lui Édouard Manet: de la acuzații de imoralitate și plagiat la redefinirea nudului în pictura modernă
„Olympia” lui Édouard Manet: de la acuzații de imoralitate și plagiat la redefinirea nudului în pictura modernă
Ce este ADHD și ce înseamnă cu adevărat
Ce este ADHD și ce înseamnă cu adevărat
De ce unii specialiști recomandă cafeaua înainte de somn? Explicația biologică, pe înțelesul tuturor
De ce unii specialiști recomandă cafeaua înainte de somn? Explicația biologică, pe înțelesul tuturor
Cum a măsurat Eratostene circumferința Pământului cu un băț în anul 240 î.Hr.?
Cum a măsurat Eratostene circumferința Pământului cu un băț în anul 240 î.Hr.?
De ce lipsesc culori din Soare? Nici măcar oamenii de știință nu au răspunsul complet!
De ce lipsesc culori din Soare? Nici măcar oamenii de știință nu au răspunsul complet!
Cel mai nou și avansat portavion al Chinei a traversat Strâmtoarea Taiwanului
Cel mai nou și avansat portavion al Chinei a traversat Strâmtoarea Taiwanului
Cum a instituit Ceauşescu „starea de necesitate” ca urmare a „acţiunilor irendentise”
Cum a instituit Ceauşescu „starea de necesitate” ca urmare a „acţiunilor irendentise”
Cum au ajuns câteva monede americane să valoreze 17 milioane de dolari?
Cum au ajuns câteva monede americane să valoreze 17 milioane de dolari?
Încă doi sateliți europeni Galileo au fost lansați pe orbita Pământului
Încă doi sateliți europeni Galileo au fost lansați pe orbita Pământului
Tradiții și ritualuri pentru a sărbători solstițiul de iarnă
Tradiții și ritualuri pentru a sărbători solstițiul de iarnă
Bursele sociale pentru studenți vor primi o suplimentare de 60 de milioane de euro
Bursele sociale pentru studenți vor primi o suplimentare de 60 de milioane de euro
O descoperire despre modul în care dinozaurii își creșteau puii schimbă tot ce știam până acum
O descoperire despre modul în care dinozaurii își creșteau puii schimbă tot ce știam până acum