Home » D:News » Top 9 cele mai periculoase alimente care se consumă în lume (GALERIE FOTO)

Top 9 cele mai periculoase alimente care se consumă în lume (GALERIE FOTO)

Publicat: 15.06.2013
Oamenii sunt unele dintre puţinele creaturi de pe această planetă care reuşesc să îşi ignore instinctul de supravieţuire. Ne tastăm limitele continuu aruncându-ne din avioanele care se află în perfectă stare de funcţionare şi participând la ultramaratoane în deşert.

Ba mai mult, uneori alegem să consumăm animale sau plante otrăvitoare doar pentru a experimenta senzaţii tari, din curiozitate. Iată câteva dintre cele mai periculoase alimente care se consumă în lume. 

1. Fugu – Japonia

Fugu, peştele balon este un animal ale cărui organe interne (mai ales ficatul) conţine cantităţi letale de otravă tetrodotoxină, pentru care nu există niciun antidot. 

Cu toate acestea, atunci când este preparat, în peşte se lasă o cantitate mică de otravă, suficient cât să „pişte” limba clientului, care va fi satisfăcut de gust şi experienţă. 

Pentru cei care sunt dispuşi să îşi „rişte viaţa” cu aceste delicatese, trebuie notat că în oraşul Shimonoseki, din vestul Japoniei, nu au fost raportate niciodată decese apărute ca urmare a consumului de fugu fie el fiert, crud, prăjit, cu miso sau cu sake.

2. Ackee – Jamaica

Întorcându-ne atenţia spre Caraibe întâlnim deliciosul şi periculosul fruct Ackee. 

Deşi bogat în proteine şi vitamine, Ackee nu trebuie consumat înainte de a se coace complet. În caz contrar, substanţele chimice din fruct previne eliberarea glucozei din ficat scăzând glicemia rapid, lucru care duce la o moarte violentă şi rapidă. 

3. Broasca-bou – Namibia

Broasca-bou africană    (Foto:Shutterstock.com)Broasca-bou africană

De ce să te mulţumeşti doar cu picioare de broască când poţi mânca animalul întreg?

Broasca-bou din Namibia este o delicatesă în Africa, însă broasca nu poate consumată oricând. În general, oamenii sunt sfătuiţi să consume broaştele „după a treia ploaie” sau după ce ele au început să orăcăie şi să se împerecheze. Cei care nu respectă acest lucru se confruntă cu insuficienţă renală, problemă medicală pe care localnicii o numesc Oshiketakata.

4. San nak ji – Korea

San nak ji    (Foto: Wikipedia Commons)San nak ji

San nak ji (pui de caracatiţă crud) nu se prepară greu: se taie membrele caracatiţei, se pun în farfurie şi de servesc imediat cu ulei de susan. În aceste condiţii, multe dintre tentacule vor continua să se mişte (pentru că fiecare membru al caracatiţei are propriul creier) şi nu vor ezita să îşi folosească ventuzele atunci când cineva va dori să le mănânce. 

5. Sâmburii de caise – Turcia

Sămburi de piersici    (Foto: Wikipedia Commons)Sămburi de piersici

Seminţele de cireşe, prune, piersici, migdale, caise şi chiar şi cele de mere conţin acizi cianogenici care după ingestie eliberează acidul cianhidric. Desigur, problemele apar doar atunci când le consumăm în cantităţi foarte mari de seminţe neprăjite. De exemplu, în Turcia, acolo unde există mulţi caişi, s-au înregistrat câteva decese cauzate de consumul de seminţe de caise. 

6. Manioc – Africa, America de Sud

Frunzele şi rădăcinile de manioc sunt bogate în cianură. În ciuda acestui aspect el se află pe locul trei în topul alimentelor care oferă surse de carbohidraţi. 

El este o legumă originară din America de Sud, dar este extrem de popular în Africa, în mare din cauza sucului său care poate fi fermentat obţinându-se o băutură numită piwarry. 

7. Casu marzu – Italia

Cazu Maru    (Foto: Wikipedia Commons)Cazu Maru

Casu marzu este un caşcaval din Sardinia preparat meticulos: caşcavalul din lapte de capră este lăsat afară să fermenteze timp în care o anumită specie de muşte vine şi îşi depune ouăle în ea. Când larvele eclozează încep să se hrănească din caşcaval. 

În cele din urmă, larvele înmoaie brânza suficient pentru ca aceasta să poată fi consumată (cu tot cu larve pentru a preveni toxicitatea). 

8. Fructele socului – Europa

Fructe de soc    (Foto: Wikipedia Commons)Fructe de soc

Dintre alimentele de pe această listă, socul este probabil cel care ne pune cel mai puţin viaţa în pericol. Totuşi, la fel ca ackee, fructele de soc nu se consumă când e necopt. 

Oricum, nu trebuie să uităm că frunzele şi tulpinile nu se consumă. 

9. Blood clams – Shanghai, China

Deşi sunt considerate unele dintre cele mai mari delicatese din China. În Shanghai, aceste scoici se prepară printr-o ferbere rapidă, în urma căreia nu sunt distruşi mulţi dintre viruşii şi bacteriile pe care le poartă, putând duce la apariţia hepatitei A şi E, a febrei tifoide şi a dizenteriei. 

Sursa: Business Insider

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase
Cele mai noi articole
Se apropie sfârșitul unei ere în turism? City break-urile ieftine ar putea ajunge o raritate
Se apropie sfârșitul unei ere în turism? City break-urile ieftine ar putea ajunge o raritate
Care este gradul de ocupare în hotelurile din România de Crăciun și Revelion?
Care este gradul de ocupare în hotelurile din România de Crăciun și Revelion?
Descoperire arheologică fabuloasă: Scoicile care cântau acum 6.000 de ani
Descoperire arheologică fabuloasă: Scoicile care cântau acum 6.000 de ani
Ce a descoperit Telescopul Spațial James Webb pe un super-Pământ topit?
Ce a descoperit Telescopul Spațial James Webb pe un super-Pământ topit?
Astronomii au observat cum o stea neutronică adormită „s-a trezit la viață”
Astronomii au observat cum o stea neutronică adormită „s-a trezit la viață”
Albinele primesc o șansă în plus: un nou supliment creat pentru a stopa declinul coloniilor
Albinele primesc o șansă în plus: un nou supliment creat pentru a stopa declinul coloniilor
Ce înseamnă chiptuning făcut corect? Dragoș Stăcescu explică fenomenul la „Podcast cu Prioritate” #88 by ProMotor
Ce înseamnă chiptuning făcut corect? Dragoș Stăcescu explică fenomenul la „Podcast cu Prioritate” #88 by ProMotor
Nikolai Vavilov: savantul care a murit de foame pentru a salva omenirea
Nikolai Vavilov: savantul care a murit de foame pentru a salva omenirea
Cine a inventat YouTube? Povestea platformei cu 1 miliard de ore vizionate zilnic
Cine a inventat YouTube? Povestea platformei cu 1 miliard de ore vizionate zilnic
Opt dintre cei mai faimoși vegetarieni din istorie: de la Pitagora la Tolstoi
Opt dintre cei mai faimoși vegetarieni din istorie: de la Pitagora la Tolstoi
Accidentările sportive suferite de femei în timpul menstruației ar putea fi mai grave, spune un studiu
Accidentările sportive suferite de femei în timpul menstruației ar putea fi mai grave, spune un studiu
Cum poți să-ți dai seama dacă persoana cu care vorbești te ascultă cu adevărat?
Cum poți să-ți dai seama dacă persoana cu care vorbești te ascultă cu adevărat?
Test de cultură generală. De unde vine scorțișoara?
Test de cultură generală. De unde vine scorțișoara?
(P) Legătura invizibilă dintre îmbrăcămintea de noapte și calitatea somnului
(P) Legătura invizibilă dintre îmbrăcămintea de noapte și calitatea somnului
Telescopul Webb a găsit o exoplanetă cu o compoziție inexplicabilă
Telescopul Webb a găsit o exoplanetă cu o compoziție inexplicabilă
Ce temperaturi vom avea până la finalul anului?
Ce temperaturi vom avea până la finalul anului?
Autoritățile din Brașov schimbă strategia: „Ne dorim turiști, dar în anumite condiții”
Autoritățile din Brașov schimbă strategia: „Ne dorim turiști, dar în anumite condiții”
Ce riscă medicii care răspândesc informații false în spațiul public?
Ce riscă medicii care răspândesc informații false în spațiul public?