Home » D:News » Călătoreşte cu Google StreetView într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume: insula abandonată Hashima (VIDEO)

Călătoreşte cu Google StreetView într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume: insula abandonată Hashima (VIDEO)

Călătoreşte cu Google StreetView într-unul dintre cele mai izolate locuri din lume: insula abandonată Hashima (VIDEO)
Publicat: 29.06.2013
Google Street View permite acum utilizatorilor săi să călătorească pe Hashima, o celebră insulă japoneză abandonată ce a fost folosită în cel mai recent film din seria James Bond, Skyfall, drept ascunziş secret al inamicului agentului 007, Raoul Silva.

Insula este cunoscută şi sub numele de Gunkanjima (Insula vas de război), pentru că atunci când este privită din profil, insula se aseamănă cu un crucişător. Ultimul locuitor al acestei insule ce a servit ca lagăr de muncă a părăsit-o în 1974, iar de atunci fostul centru minier a fost abandonat.

Insula a fost redeschisă turiştilor în 2009, însă autorităţile au restricţionat accesul acestora la câteva zone. Reprezentanţii Google au negociat cu oficialii oraşului japonez Nagasaki pentru a permite folosirea unui rucsac Trekker în zonele interzise, astfel încât să fie fotografiată în 360 de grade toată insula, inclusiv în interiorul clădirilor abandonate.

În clipul video de mai jos puteţi vedea tehnologia folosită de Google pentru a fotografia insula abandonată:

În harta de mai jos puteţi explora insula Hashima:

Sursa: The Verge

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase