Home » D:News » Inovaţie elveţiană: în Zurich se inaugurează drive-in-ul cu prostituate, o investiţie de 1,6 milioane de euro

Inovaţie elveţiană: în Zurich se inaugurează drive-in-ul cu prostituate, o investiţie de 1,6 milioane de euro

Inovaţie elveţiană: în Zurich se inaugurează drive-in-ul cu prostituate, o investiţie de 1,6 milioane de euro
Publicat: 16.08.2013
Oraşul elveţian Zurich a dezvăluit publicului aşa-numitul „sex drive-in”, loc despre care autorităţile locale afirmă că le va permite să supravegheze îndeaproape prostituţia din oraş. Acest plan a fost aprobat de locuitorii din Zurich acum un an, într-un referendum.

Cele nouă „cutii pentru sex”, aşa cum sunt supranumite, vor fi inaugurate cu ocazia unei ceremonii oficiale pe 26 august. Drive-in-ul este situat într-o fostă zonă industrială a oraşului, în partea de vest, conform primăriei Zurich.

Locaţia va fi disponibilă publicului în fiecare zi, de la 7 seara până la 5 dimineaţa. Doar şoferii vor avea acces la „sex drive-in”, fiind nevoie ca aceştia să fie singuri în maşină pentru a li se deschide poarta de acces.

La fel ca în cazul unui drive-in de tip fast food, şoferii vor circula pe o rută marcată, de-a lungul căreia se vor găsi 40 de prostituate. Odată ce au negociat un tarif, şoferii vor conduce la una din cele 9 „cutii” similare spălătoriilor auto în care vor face sex.

Cutiile vor fi echipate cu alarme, permiţând prostituatelor să contacteze rapid poliţia în cazul în care se află în pericol.

Cu mai bine de 1,8 milioane de locuitori, conurbaţia Zurich reprezintă aproape un sfert din populaţia Elveţiei, iar oraşul găzduieşte de mult timp un district al luminilor roşii.

Locuitorii din oraş s-au revoltat împotriva prezenţei prostituatelor şi a clienţilor lor pe străzile din oraş, astfel că autorităţile au hotărât să încerce să mute comerţul sexual în afara centrului oraşului.

Mai mult, oficialii elveţieni afirmă că doresc să asigure siguranţa prostituatelor, să reducă traficul de persoane şi să reducă rolul pe care îl joacă comerţul sexual ilicit.

Planul „sex drive-in” a fost aprobat de votanţii din Zurich într-un referendum organizat în martie 2012.

Construirea noului sit a costat 2,1 milioane de franci elveţieni (1,6 milioane de euro), mai puţin decât bugetul aprobat de votanţi, iar costul anual de întreţinere este estimat la aproximativ 700.000 de franci elveţieni.

Oficialii din Zurich au depus numeroase eforturi pentru a încuraja prostituatele şi clienţii lor să părăsească centrul oraşului şi să folosească noua locaţie. De aceea, noul sit este cât se poate de atrăgător, fiind dotat cu zone pline de iarbă şi cu lumini decorative.

Zona de „sex drive-in” va fi marcată cu semne rutiere ce vor înfăţişa o umbrelă roşie, un simbol binecunoscut al prostituţiei.

Pentru a evita gonirea clienţilor, autorităţile elveţiene au anunţat că nu intenţionează să instaleze camere de supraveghere sau să posteze un echipaj de poliţie în apropiere. În schimb, în locaţie vor fi prezenţi lucrători sociali şi agenţi de pază.

Ineditul „sex drive-in” reprezintă doar una dintre măsurile luate în Zurich pentru a gestiona problema prostituţiei, meserie legală în Elveţia.

De la începutul acestui an, prostituatele sunt nevoite să obţină un permis pentru a-şi desfăşura activităţile. Pentru a obţine un permis, ele au nevoie de un permis de muncă elveţian şi de o asigurare de sănătate. De asemenea, prostitutatele trebuie să plătească o taxă de 5 franci elveţieni pentru fiecare noapte lucrată.

În ceea ce priveşte clienţii, aceştia pot apela la serviciile prostituatelor în doar trei zone speciale din Zurich – noul „sex drive-in”, o zonă aflată în apropiere de autostradă şi, pentru cei ce nu dispun de un automobil, într-o zonă din centrul vechi al oraşului.

Sursa: AFP

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase