Home » D:News » Ţara în care autorităţile au amenajat „camere pentru drogare”. Care este explicaţia

Ţara în care autorităţile au amenajat „camere pentru drogare”. Care este explicaţia

Ţara în care autorităţile au amenajat „camere pentru drogare”. Care este explicaţia
Publicat: 10.04.2014
Danemarca a introdus din anul 2012 camere speciale pentru drogare. Acestea sunt menite să asigure persoanelor dependente de stupefiante ajutor medical la nevoie şi un loc sigur, curat, unde îşi pot injecta drogurile.

Prima cameră de acest fel a fost deschisă în octombrie 2012 în Copenhaga, iar acum există asemenea locuri în toate oraşele mari ale ţării.

Autorităţile vor ca în acest fel persoanele dependente să nu se mai injecteze pe stradă, în public. De asemenea, în acest camere există medici care pot oferi primul ajutor în cazul unei supradoze.

Rasmus Koberg Christiansen, responsabil cu două camere de drogare din Copenhaga, spune că nicio ţară din lume nu a rezolvat problema drogurilor. Oamenii se droghează chiar şi în statele unde acest gest este pedepsit prin condamnare la moarte, spune el.

Aceste camere sunt menite să-i ajute pe cei dependenţi, atunci când reabilitatea nu fucţionează şi ei nu pot renunţa la acest obicei. Danemarca este astfel la polul opus faţă de Suedia, ţară unde toleranţa faţă de droguri este zero şi unde sunt cei mai puţini consumatori din Europa.

Aici există însă foarte multe cazuri în care consumatorii mor, pentru că se tem să ceară ajutor medical.

În Danemarca însă, în urma acestor măsuri, numărul supradozelor a scăzut foarte mult. De asemenea, prin folosirea acestor camere scade riscul transmiterii unor boli între consumatori.

Elveţia este prima ţară care a introdus aceste camere speciale, în 1980. Măsura a fost urmată apoi de Germania, Spania şi Olanda.

Deşi traficul de dorguri este în continuare ilegal în Danemarca, poliţiştii nu vor confisca stupefiantele pe care le au asupra lor consumatorii care intră aici.

Pentru a folosi o camera de acest fel, o persoană trebuie să se înscrie cu un pseudonim şi să spună ce drog foloseşte. Angajaţii centrului îi vor oferi apoi ace sterile.

Sursa: Global Post
 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase