Home » D:News » Cântăreţii de rap au vocabulare mai bogate decât Shakespeare, dramaturgul dotat cu „cel mai mare vocabular din toate timpurile”

Cântăreţii de rap au vocabulare mai bogate decât Shakespeare, dramaturgul dotat cu „cel mai mare vocabular din toate timpurile”

Publicat: 07.05.2014
Unii dintre rapperii americani, provenind în special de pe coasta de est, au vocabulare mai bogate decât cel al dramaturgului britanic William Shakespeare, potrivit unui studiu realizat de un grafician şi analist de date american.

Limbajul rap are adeseori reputaţia de a fi mai degrabă „înflorit” decât „variat”. Este un clişeu, afirmă graficianul şi analistul de date american Matt Daniels, care a dorit să infirme acea teorie.

El a plecat de la premisa că William Shakespeare a avut cel mai bogat vocabular din lume, cu 28.829 de cuvinte unice folosite în întreaga sa operă literară. Pe site-ul său, Matt Daniels a folosit aceste date pentru a determina mărimea vocabularelor utilizate de 85 dintre cei mai prolifici rapperi. El a comparat numărul de cuvinte unice din primele 35.000 de versuri ale rapperilor cu primele 5.000 de cuvinte din şapte piese de Shakespeare şi cu primele 35.000 de cuvinte din romanul clasic „Moby Dick” de Herman Melville.

Rezultatul a fost unul surprinzător: 15 rapperi l-au depăşit pe autorul piesei „Hamlet”, celebru pentru bogăţia vocabularului său.

Astfel, cu 7.392 de cuvinte unice, rapperul Aesop Rock a ocupat primul loc, cu peste 2.000 de cuvinte unice mai mult decât cele folosite de Shakespeare. Pe locul al doilea s-a clasat rapperul GZA, membru al grupului Wu-Tang Clan, iar poziţia a treia a revenit rapperului Kool Keith.

Outkast, Nas şi Beastie Boys l-au întrecut la mică distanţă pe dramaturgul britanic, din acest punct de vedere, în timp ce Drake şi Jay-Z au obţinut rezultate uşor mai mici decât Shakespeare.

În schimb, la coada clasamentului s-au situat nume mari din rapul actual, precum Snoop Dog, 2Pac, Kanye West şi Lil Wayne.

Cântăreţele de rap, precum Nicki Minaj, Missy Elliott şi Lil Kim, nu au reuşit nici ele să întreacă diversitatea de vocabular a lui Shakespeare.

Tradiţionala înfruntare dintre rapperii de pe coasta de est şi cei de pe coasta de vest din Statele Unite a fost câştigată de cântăreţii din prima categorie.

Pe parcursul întregii sale opere, Shakespeare a folosit 28.829 de cuvinte unice, sugerând că el cunoştea peste 100.000 de cuvinte şi că poseda fără îndoială cel mai mare vocabular din toate timpurile„, a declarat autorul studiului.

Rezultatele analizei lui Matt Daniels au fost nuanţate chiar de către acesta. Graficianul american a evidenţiat astfel dificultăţile proprii limbajului rap, subliniind faptul că termenii „pimp”, „pimping” şi „pimpin'” – care se referă la prostituţie – au fost consideraţi drept cuvinte distincte.

Surse: Mediafax, Rappers Study

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase