Home » D:News » România – una din ţările cu cele mai neobişnuite remedii împotriva mahmurelii

România – una din ţările cu cele mai neobişnuite remedii împotriva mahmurelii

România – una din ţările cu cele mai neobişnuite remedii împotriva mahmurelii
Publicat: 03.01.2015
România se numără printre ţările care au cele mai neobişnuite metode de a scăpa de mahmureală, remediul care se pare că dă roade în cazul românilor care au consumat prea mult alcool fiind ciorba de burtă, informează gloucestershireecho.co.uk.

Site-ul Gizmodo a realizat o listă cu cele mai neobişnuite remedii pentru mahmureală din întreaga lume, conform gloucestershireecho.co.uk. Gizmodo s-a inspirat dintr-o listă de remedii publicată într-un mai vechi articol din Forbes, compilată dintr-o carte apărută în urmă cu peste 30 de ani, plină de informaţii interesante pe tema mahmurelii: The Hangover Handbook, de David E. Outerbridge.

Potrivit acestei liste, în Turcia, Mexic şi România, locuitorii recomandă ciorba de burtă împotriva mahmurelii. Măruntaiele de vită sunt fierte cu usturoi, ceapă şi, uneori, cu smântână.

În schimb, în Statele Unite ale Americii sunt recomandate ouăle crude, cu sos Worcestershire, sos iute, sare şi piper.

Namibienii consumă un preparat numit, local, lapte de bivoliţă – de fapt un amestec ce conţine rom negru, rom condimentat, cremă de lichior şi smântână.

Japonezii mănâncă „umeboshi”, nişte fructe asemănătoare cu prunele sau caisele, murate într-o zeamă foarte acră.

Totodată, pe site-ul nhs.uk sunt prezentate câteva recomandări medicale moderne pentru a scăpa de mahmureală. Astfel, analgezicele pot ajuta în cazurile de mahmureală – remediile pe bază de paracetamol sunt, de cele mai multe ori, cele mai bune, în vreme ce aspirina ar putea irita stomacul şi accentua senzaţia de greaţă. De asemenea, produsele pe bază de zahăr şi supa de legume sunt remedii utile. În plus, în cazurile de mahmureală se recomandă consumul de apă.

Pentru a atenua mahmureala, este recomandat consumul a cca. 1 litru de apă, cu aspirină şi un complex de vitamina B, se arată pe site-ul gloucestershireecho.co.uk.

Sursa: MEDIAFAX

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase