Home » D:News » Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este posibil să fi devenit mai contagios

Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este posibil să fi devenit mai contagios

Virusul Ebola a suferit o mutaţie. Este posibil să fi devenit mai contagios
Publicat: 30.01.2015
Oamenii de ştiinţă care monitorizează epidemia de Ebola în Guineea afirmă că virusul a suferit o mutaţie, iar cercetătorii de la Institutul Pasteur din Franţa încearcă să determine dacă acesta a devenit mai contagios, relatează BBC News Online.

Peste 22.000 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola şi 8.795 au murit în Guineea, Sierra Leone şi Liberia. Oamenii de ştiinţă au început să analizeze sute de mostre de sânge de la pacienţi din Guineea, pentru a observa cum se modifică virusul şi a determina dacă acesta se poate transmite mai uşor de la o persoană la alta.

„Ştim că virusul se schimbă mult”, a declarat doctorul Anavaj Sakuntabhai, specialist în genetică. „Este important pentru diagnosticare şi tratament. Trebuie să ştim cum se modifică virusul pentru a ţine pasul cu inamicul nostru”, a adăugat el, precizând că s-au observat „câteva cazuri care nu prezentau simptome, cazuri asimptomatice”.

„În prezent nu s-au aflat prea multe în privinţa evoluţiei virusului din punct de vedere geografic sau în corpul omului, astfel că trebuie să ştim mai multe. Dar s-a observat că există mutaţii”, a declarat Noel Tordo, virusolog în cadrul Institutului Pasteur.

„Pentru moment, modul de transmitere este acelaşi. Trebuie evitat contactul (cu o persoană bolnavă)”, a adăugat el.

Cercetătorii au analizat aproximativ 20 de mostre de sânge de la bolnavi din Guineea şi urmează să mai primească alte 600 de mostre lunile următoare, pentru a afla dacă virusul Ebola a devenit mai contagios.

Un studiu similar efectuat în Sierra Leone a arătat că virusul Ebola a suferit o mutaţie considerabilă în primele 24 de zile ale epidemiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase