Home » D:News » Lucra la Starbucks când i-a venit ideea „de milioane”. Şefii nu au acceptat-o. Azi, bărbatul din imagine are o avere de 2,2 miliarde de dolari.

Lucra la Starbucks când i-a venit ideea „de milioane”. Şefii nu au acceptat-o. Azi, bărbatul din imagine are o avere de 2,2 miliarde de dolari.

Publicat: 19.02.2015
Howard Schultz conduce astăzi cel mai mare lanţ de cafenele din lume, Starbucks, şi are o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari.Este văzut ca un om de afaceri de succes, dar viaţa lui nu a fost întotdeauna atât de frumoasă.

Miliardarul american a copilărit în Brooklyn şi este fiul unui şofer care livra scutece care a rămas, ulterior, şomer. Schultz a obţinut o bursă sportivă de la Northen Michigan University şi a fost primul din familia lui care a absolvit o facultate.

Mai târziu, Howard Schultz s-a mutat la New York şi a început să vândă echipamente pentru dotarea bucătăriilor şi pentru menaj la o firmă suedeză. Abia apoi a reuşit să obţină un proiect de marketing pentru o mică cafenea numită Starbucks, scrie Forbes.

El a călătorit în Italia şi a vrut la întoarcele să deschidă un espresso bar în Statele Unite. Şefii lui de la Starbucks nu au fost de acord, aşa că Schultz  a deschis propria cafenea rivală, în anul 1985, folosind boabele de cafea vândute de cei de la Starbucks.

Sursă: YouTube

Doi ani mai târziu, în 1987, americanul a reuşit să cumpere Starbucks de la foştii săi şefi pentru suma de 3,8 milioane de dolari, scrie Inc.com. La ora actuală, lanţul format din peste 16.000 de cafenele, prezent în 44 de state, al miliardarului de 61 de ani înregistrează vânzări anuale de 15 miliarde de dolari.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase