Home » D:News » Cum îţi poţi cumpăra propriul Premiu Nobel – VIDEO

Cum îţi poţi cumpăra propriul Premiu Nobel – VIDEO

Publicat: 27.05.2015
Un fizician care a câştigat Premiul Nobel pentru Fizică în anul 1988 şi-a scos medalia, realizată din aur de 18K, la vânzare online.

Medalia va fi scoasă la licitaţie, iar preţul de pornire al acesteia este de 325.000 de dolari.

Fizicianul american Leon Lederman a primit această distincţie, alături de alţi doi colegi, pentru descoperirea unei particule subatomice de 200 de ori mai mică decât un electron în anul 1962. Acum, Lederman are 92 de ani, a ieşit la pensie, locuieşte în Idaho şi spune că nu mai are nevoie de medalie.

„Premiul a stat pe un raft undeva în ultimii 20 de ani”, a declarat Lederman pentru Associated Press. „Am decis să îl vând. Pare fi cel mai logic lucru pe care îl pot face”, a mai adăugat el.

FOTO: Wikipedia    FOTO: Wikipedia

Licitaţia online va avea loc joi şi cuprinde şi alte obiecte şi imagini de colecţie din lumea ştiinţifică. Printre acestea se numără portrete ale lui Thomas Edison şi ale creatorului vaccinului împotriva poliomielitei şi o semnătură a inventatorului Alexander Bell.

Acesta este al zecelea Premiu Nobel scos la licitaţie vreodată, iar evenimentul este organizat de casa Nate D. Sanders, care a mai scos anul acesta la licitaţie alte două medalii ale Premiului Nobel, cea primită de Simon Kuznets în 1971 pentru Ştiinţe Economice şi cea obţinută de Heinrich Wieland în 1927 pentru Chimie. Ambele au ajuns să fie vândute cu aproape 400.000 de dolari.

Sursă: YouTube

Cele două premii au fost scoase la licitaţie de descendeţii celor doi câştigători, în timp ce acesta este doar al doilea scos la vânzare în perioada în care câştigătorul este încă în viaţă.

FOTO: Mediafax Foto/AFP    FOTO: Mediafax Foto/AFP

Celălalt a aparţinut lui James Watson, unul dintre cei doi cercetători care au descoperit structura de dublu helix a ADN-ului. Acesta a fost vândut anul trecut cu suma de 4,1 milioane de dolari.

Sursă: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase